• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Костянтин Морозов: "Головне завдання – це приєднання до ПДЧ НАТО"
    Опубликовано: 2006-01-31 10:25:00

    Костянтин Морозов був першим міністром оборони незалежної України, потім – радник-посланник, головний координатор співробітництва з НАТО в посольстві України в Брюсселі, заступник голови місії України при НАТО, посол з особливих доручень.

    В інтерв'ю Бі-Бі-Сі Костянтин Морозов розповів якими є пріоритети в роботі місії на цей рік.

    Костянтин Морозов: Україна стала на шлях приєднання до плану дій щодо членства. Цей шлях, я вважаю, визначений чітким політичним рішенням України, і процес, що розпочався у зв’язку з цим, на мій погляд, є незворотнім процесом для України. Тому основні завдання місії в 2005 і особливо 2006 року визначаються конкретними амбіціями України бути запрошеною до Плану дій щодо членства (ПДЧ) у квітні цього року під час міністерського засідання комісії Україна-НАТО. Це засідання ще не визначене, але Україна внесла свої пропозиції, і в дипломатичному плані це питання -проробляється. Головне завдання – це приєднання до ПДЧ. Це – програма мінімум 2006 року і порядок роботи місії і основні пріоритети визначаються цим завданням.

    Я виходжу з того, що вересень – початок виконання першого циклу ПДЧ. Але для того, щоб у вересні розпочати перший цикл, має бути певний період підготовки самого плану національного, і, на скільки мені відомо, ця робота йде інтенсивно і в міністерстві оборони, і в міністерстві закордонних справ у контактах з робочими групами міжнародного секретаріату НАТО, міжнародного військового штабу.

    Коли я говорю про квітень, я говорю про принципове політичне рішення щодо оцінки стану виконання цільових планів Україною і до прийняття політичного рішення щодо запрошення України до приєднання до плану ПДЧ. Ми прив’язуємося до міністерського засідання Комісії Україна-НАТО (КУН), яке за нашим пропозиціями може відбутися у квітні під час міністерських засідань Північноатлантичної Ради НАТО в Софії.

    Якщо це буде погоджено, і Україна буде брати участь у цьому засіданні КУН в Софії на рівні міністрів закордонних справ, то саме з цим періодом ми пов’язуємо політичну оцінку готовності України приєднатись до ПДЧ. Безпосереднє приєднання і юридичний момент початку виконання першого циклу ПДЧ – це буде вересень, так, як прийнято для інших країн.
    Результативність підготовчого періоду до квітня буде залежати від загальної політичної ситуації в Україні. Перш за все – це демократичність виборів до Верховної Ради, період завершення процесу формування уряду і підтвердження урядом України попереднього курсу на інтеграцію.

    Чи можуть результати виборів вплинути на і%E

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.