• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко розповів про завдання Комісії "Бесеску – Ющенко"
    Опубликовано: 2006-02-01 09:26:00

    Українсько-румунська президентська Комісія «Бесеску – Ющенко» працюватиме над «чутливими» питаннями міждержавних відносин та деякими темами регіональної політики. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив у інтерв’ю Національній телекомпанії Румунії напередодні офіційного візиту Президента Румунії Траяна Бесеску до України. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Одне з головних завдань комісії, за словами Президента , – «через профільні комітети дати відповідь на найбільш чутливі й складні питання наших двосторонніх відносин, як політичного, гуманітарного, демократичного, так і економічного характеру». Серед цих питань – відновлення Україною глибоководного судноплавного ходу Дунай – Чорне море, делімітація континентального шельфу, ситуація з виключними економічними зонами обох країн у Чорному морі.

    Говорячи про взаємодію двох держав на регіональному рівні, Президент виділив безпекову політику в чорноморському регіоні. «На жаль, ми перебуваємо в такому регіоні, де існують заморожені конфлікти, які вже давно не є проблемою однієї сторони», – сказав В. Ющенко, додавши, що йдеться зокрема про придністровський конфлікт. При цьому він наголосив, що Україна й Румунія є партнерами у політичному пошуку відповіді на такі проблеми.

    Оцінюючи розвиток українсько-румунських відносин за минулий рік, Глава держави сказав, що обидві держави стали більш відкритими в діалозі та демонструють високий рівень взаємної довіри. «Особливістю 2005 року було те що на найвищому рівні було значно інтенсифіковано діалог», – наголосив Президент. При цьому В. Ющенко нагадав, що протягом цього часу тричі зустрічався зі своїм румунським колегою.

    Подальшого розвитку цих взаємин Президент очікує і в 2006 році. «Я з нетерпінням чекаю на візит пана Бесеску. Я радий, що ми знайшли такий формат співпраці. Переконаний, що 2006 рік буде роком нової якості наших відносин», – сказав Глава держави.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.