• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Одещині відбулися "дні районів"
    Опубликовано: 2006-02-08 17:43:00

    Представляючись журналістам на черговій прес-конференції у рамках днів районів, голова Балтської райдержадміністрації Микола Коновський повідомив їм, що він – колишній професійний військовий і має відповідну вищу освіту. Звільнившись після 14-річної служби із лав Збройних сил, 2,5 роки працював секретарем Балтської міськради. Цю посаду залишив, ставши довіреною особою Віктора Ющенка на минулих президентських виборах.

    Після проходження конкурсної комісії, 12 квітня минулого року був призначений головою РДА. Народився, виріс і здобув середню освіту у Балті. Зараз вчиться заочно в національній академії державного управління в Києві.

    На момент призначення М. Коновського головою райдержадміністрації, заборгованість із заробітної плати складала 850 тисяч гривень (зараз – 34 тисячі, та й то – за рахунок підприємств-банкрутів). Крім того, попереднім районним керівництвом було взято кредит на виплату зарплати у розмірі мільйон гривень (сьогодні гроші повернуто).

    Діяльність свою новий керівник органу місцевої виконавчої влади почав з об `їзду усіх населених пунктів, де в першу чергу цікавився станом справ у закладах медицини пунктів, де в першу чергу цікавився станом справ у закладах медицини, освіти, культури. Виявилось, що за 12 років в їх розвиток ніхто ніяких коштів не вкладав. 9 фельдшерсько-акушерських пунктів, наприклад, виявились неелектрифікованими. Крім того, вони не опалювались (на сьогодні лишилося 2 неелектрифікованих, але це, як запевнив М. Коновський, справа найближчої перспективи: аби подати в них світло, треба встановити опори і підвести лінії електромережі). Не було освітлення в більшості сільських клубів та Будинків культури. Лише лічені з них опалювалися в осінньо-зимовий період. Ситуація вимагала невідкладних і конкретних дій.

    Перш за все з` явилося розпорядження голови райдержадміністрації про створення комісії щодо перевірки раціонального використання земельного фонду, до складу якої увійшли висококваліфіковані фахівці. За кілька місяців до районного бюджету надійшло майже півмільйона гривень. Це були борги від несплати земельного податку та за оренду угідь.

    Також з`явилася фінансова рада, котра займалася попереднім розглядом розподілу кошторису. Тобто, робота ця почала вестися не волюнтаристськи-келійно, а прозоро і відкрито, що дало свої результати у плані раціонального використання видатків з райбюджету.

    Інтенсивно працює і комісія зі сплати податків і платежів до бюджетів усіх рівнів. Вона є свого роду дисциплінарним фактором для неакуратних у цьому плані керівників установ, підприємств та організацій. Як наслідок, план власних надходжень Балтським районом був виконаний торік на 107 з лишком відсотків.

    З`явилися значні фінанси, які й були потрачені за призначенням: наведення порядку в школах, ФАПах та закладах культури, закупівлю необхідного і дорогого обладнання для різних відділень центральної районної лікарні, комп`ютерної техніки для шкіл району та психоневрологічного диспансеру, котлів опалення, холодильників, телевізорів, спортивного інвентаря для навчальних закладів, прокладання 12 кілометрів асфальтованого шляху, ремонту внутрішніх доріг, відкриття нових автобусних маршрутів, та на багато іншого, вкрай необхідного Балтському району в цілому і кожному конкретному його жителеві.

    Сприяння розвитку малого і середнього підприємництва дало поштовх до залучення інвестицій, завдяки котрим вдалося реанімувати роботу відомої колись на весь СРСР Балтської хутрової фабрики і розпочати будівництво комплексу з вирощування свиней на 20 тисяч голів та комбікормового заводу при ньому.

    Чимало належить зробити і в цьому році. Серед невідкладних завдань - створення мережі надійного водопостачання Балти (вже пробурено і задіяно дві артезіанські свердловини), газифікація трьох міських шкіл, центральної райлікарні та поліклініки, військового містечка, туберкульозного диспансеру, районного Будинку культури, будинку сімейного типу. Голова райдержадміністрації дивиться на ці перспективи оптимістично. Адже в 2006 рік район вступив, маючи для виконання соціальних програм 633 тисячі гривень перехідних коштів. Та й бюджет цього року, в тім числі і бюджет розвитку, значно кращий, ніж торік.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.