• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Косово: Українські та польські лікарі провели благодійну акцію
    Опубликовано: 2006-02-21 15:55:00

    Українські та польські військові лікарі миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “Еasт” сил КФОР у Косовому разом з американськими колегами провели в селищі Паліводениця чергову благодійну акцію з надання медичної допомоги місцевому населенню.

    До Паліводениці, що розташоване в муніципалітеті Качаник у гірській місцевості, миротворцям доводилося добиратися за несприятливих погодних умов та розмитих талими снігами дорогах.

    Протягом шести годин в приміщенні місцевої школи військові медики оглянули та надали необхідну допомогу майже 170 мешканцям Паліводениці. Переважна більшість хворих, які звернулися по лікарів, були люди із захворюваннями суглобів, ознаками простуди та гіпертонічними хворобами. У багатьох пацієнтів, перш за все літніх людей, були виявлені запущені хвороби, які вимагали негайного медичного втручання. Лікарі провели огляд хворих та призначали подальше лікування з безкоштовною видачею необхідних медичних препаратів.

    Необхідно додати, що в цьому селищі взагалі відсутній будь-який заклад охорони здоров’я, а ціни на медичне забезпечення у приватних лікарів занадто високі для більшості з місцевих мешканців.

    Як зазначив лікар-хірург українського миротворчого контингенту старший лейтенант медичної служби Дмитро Лось, проведення подібних гуманітарних медичних заходів, це конкретний приклад допомоги місцевому населенню.

    - Особливістю цього благодійного заходу стала велика кількість хворих, яких вдалося прийняти під час проведення акції. В жодному населеному пункті нам не вдавалося оглянути таку кількість пацієнтів - зазначив Дмитро Лось.

    По закінченню медичного огляду кожен з відвідувачів безкоштовно отримав гуманітарну допомогу - засоби особистої гігієни.

    Мешканці селища подякували українським, польським та американським миротворцям за проведення благодійної медичної акції та висловили сподівання на подальше підтримання шефських зв’язків.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.