• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Дніпропетровській облдержадміністрації відбулася нарада щодо захисту прав дітей
    Опубликовано: 2006-02-22 09:41:00

    Захід проходив за участю губернатора Надії Дєєвої, начальників структурних підрозділів   облдержадміністрації,  управлінь  освіти,  охорони  здоровя області  та усіх інших служб, які мають відношення до соціально-правового захисту дітей. У  Дніпропетровській  області  при  загальній кількості дітей до 18 років  –  651985,  близько  13 тисяч – це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського  піклування.  Для  них на Дніпропетровщині працює розвинена мережа   інтернатних   закладів.  

    Це  школи-інтернати  загального  типу, санаторні  та спеціальні  заклади  для дітей з особливостями у розвитку, дитячі  будинки,  будинки  дитини та ін. Останнім часом пріоритетом серед різних  форм  виховання  визначено  сімейні. Це передача дітей під опіку, усиновлення,  виховання  у дитячих будинках сімейного типу та у прийомних сімях.  У  звязку  з  цим  в  області  розпочато  реформування  державних інтернатних  закладів для дітей-сиріт, у них створюються умови, наближені до  домашніх. 

    Протягом цього року планується відкрити у кожному місті та районі  області  не  менше  одного  дитячого  будинку  сімейного типу або прийомної сімї. Заступник  голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв, розповідаючи про  основні  напрями  діяльності  органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування  щодо  захисту  прав  дітей,  наголосив,  що  у  2006 році першочергова увага буде звертатися на поліпшення умов проживання, охорону здоровя,  навчання,  забезпечення  житлом  та працевлаштування вихованців інтернатних закладів.

    Слід сказати, що фінансування (з обласного бюджету) усіх  заходів,  спрямованих на посилення захисту прав дітей, у цьому році збільшено і становить 13,2 млн. грн. Проте далеко не зайвим до розв’язання проблем  захисту дитинства буде залучення благодійних фондів, громадських організацій та меценатів “2006  рік  Президент  України Віктор Ющенко оголосив Роком захисту прав  дитини.  На  жаль,  не  кожній  дитині  пощастило  мати сімю, яка б захистила її права. Проте чужих дітей не буває. Кожна дитина має право на сімейний  затишок та любов. І в наших силах все це їм дати”, - сказала на завершення голова облдержадміністрації Надія Дєєва.

    "Дніпропетровська  облдержадміністрація"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.