• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у презентації концепції музейного комплексу «Мистецький арсенал»
    Опубликовано: 2006-02-22 12:56:00

    Президент України Віктор Ющенко взяв участь у презентації концепції музейного комплексу «Мистецький арсенал», що відбулася сьогодні в Українському домі у Києві. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У своєму виступі Глава держави підкреслив, що започаткування такого масштабного проекту є великою справою на користь України. «Безумовно, у кожної європейської столиці є те, чим вона завжди пишається. Я переконаний, що сьогодні ми започатковуємо справу, якою буде гордитися не тільки наша столиця, але й уся Україна», – сказав В. Ющенко, підкресливши, що музейний комплекс «Мистецький арсенал» слугуватиме нашим нащадкам.

    Президент подякував усім мистецьким та державним діячам, представникам київської влади, які долучилися до участі у розробці концепції «Мистецького арсеналу».

    Говорячи про питання фінансового забезпечення реалізації проекту, В. Ющенко відзначив надзвичайно важливу роль у цьому питанні меценатів. Президент підкреслив, що на сьогодні меценатська справа в Україні починає активно розвиватися.

    З цього приводу він наголосив, що протягом 2005 року, вперше за останні роки, на відбудову архітектурних та мистецьких об’єктів в Україні було зібрано 63 мільйони гривень пожертв, у тому числі 32 мільйони – на палац гетьмана Кирила Розумовського у с. Батурині Чернігівської області, 15 – на Софію Київську, 14 – на будівництво та відтворення о. Хортиця, а також кілька мільйонів – на збереження таких історичних пам’яток як «Кам’яна могила» та Херсонес.

    Президент підкреслив, що оцінює ці перші спроби відновлення меценатської діяльності в Україні як «дуже вдалі». «Хотів би запевнити, що українське суспільство завжди високо цінуватиме активну громадянську позицію наших меценатів», – сказав він.

    У цьому контексті В. Ющенко повідомив, що доручив уряду прискорити підготовку закону України про меценатство із тим, щоб його було якнайшвидше подано на розгляд парламенту. Президент України висловив переконання, що у зазначеному законі мають бути прописані та врегульовані всі питання меценатської діяльності в Україні.

    На презентації також були присутні віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, міністр культури і туризму Ігор Ліховий, перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник, Київський міський голова Олександр Омельченко, представники широких кіл громадськості.

    Безпосередньо концепцію музейного комплексу «Мистецький арсенал» презентував віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, який є першим заступником голови Ради з питань створення культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал», утвореної розпорядженням Президента. Він розповів про головні цілі та завдання проекту, докладно зупинився на основних етапах створення нового об’єкту та його значенні для України.

    Перший етап створення «Мистецького арсеналу» (2006-2009 рр.) передбачає облаштування музеїв у «Старому арсеналі», реконструкцію внутрішнього двору під прозорим перекриттям, відтворення валів та ровів навколо Цитаделі Київської фортеці, а також прилеглої території.

    На другому етапі (2009-2014 рр.) планується поруч із «Старим арсеналом» збудувати модерний концертний зал, відреставрувати Васильківський та Микільський храми Київської фортеці, вежу на вул. Старонаводницькій та Тюремний замок Васильківського укріплення, створити центри української літератури, розвитку й дослідження української мови, вітчизняної музики, відкрити виставкові площі в Казармі жандармського полку.

    На третьому етапі передбачається відновити храми Київської фортеці, забезпечити інфраструктуру, включаючи транспортні комунікації, готелі, заклади харчування тощо.

    Передбачається, що новий комплекс має фінансуватися за рахунок державного та місцевих бюджетів, приватних інвестицій та власних доходів комплексу.

    Київський міський голова О. Омельченко у своєму виступі на презентації також повідомив, що за попередніми обрахунками перший етап створення «Мистецького Арсеналу» може коштувати до 700 мільйонів гривень, причому з них до 300 мільйонів може становити частка інвесторів.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.