• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Матвієнко: Ющенко тримає ситуацію в Криму під контролем
    Опубликовано: 2006-02-22 14:51:00

    Президент України Віктор Ющенко провів 21 лютого нараду з керівництвом Автономної Республіки Крим. Про це повідомив заступник Глави Секретаріату Президента України Анатолій Матвієнко на сьогоднішньому брифінгу. За його словами, соціально-економічна і політична ситуація на півострові викликає дедалі більшу стурбованість Глави держави. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Заступник Глави Секретаріату Президента повідомив, що за підсумками наради прийнято рішення про cтворення робочої групи, завданням якої буде підготовка комплексної Стратегії розвитку Автономної Республіки Крим. Така Стратегія має враховувати пріоритети розвитку півострова, вказати реальні шляхи підвищення добробуту кожного кримчанина.

    Особливу увагу при розробці Стратегії буде приділено покращенню інвестиційного клімату, створенню нових робочих місць, розвитку туристично-рекреаційної галузі, справедливому розв’язанню земельного питання, сприянню видобутку енергоносіїв. Стратегія передбачатиме створення механізмів співпраці влади і громади, ефективну кадрову політику, підтримання законності і правопорядку, боротьбу з корупцією.

    Окрему увагу буде приділено гармонізації міжетнічних відносин, створення належних умов для представників депортованих народів без порушення законних інтересів нинішнього населення Криму.

    Керівниками робочої групи з підготовки Стратегії призначено Главу Секретаріату Президента України Олега Рибачука і секретаря Ради національної безпеки і оборони України Анатолія Кінаха. Представники робочої групи найближчим часом відбудуть до Криму, аби визначити план першочергових кроків щодо підготовки Стратегії і механізму її реалізації.

    Крім того, на нараді було проаналізовано дії центральної та місцевої влади щодо вирішення гострих проблем Криму, відзначено недоліки в роботі місцевої влади, її недостатню ініціативність у вирішенні проблем, відсутність координації зусиль на різних рівнях, а також недостатню увагу, яку центральна влада приділяла подіям на півострові. Також відзначено необхідність спільної серйозної роботи щодо системного вирішення проблем Автономії, соціально-економічний і гуманітарний потенціал якої реалізований далеко не повністю.

    Учасники наради були одностайні в тому, що так званий референдум за надання російській мові статусу другої державної є лише спробою певних політичних сил привернути до себе увагу перед виборами. Конституція АРК забезпечує усю повноту вживання російської мови в Криму, як мови більшості населення, у всіх сферах суспільного життя, діловодстві, учбових закладах, судовому і адміністративному провадженні, сфері обслуговування.

    Проведення референдуму у тому вигляді, який пропонують деякі політичні сили, неконституційне і незаконне. Учасники наради погодилися із недоцільністю його проведення. Натомість було наголошено, що теми вживання і розвитку мов, зміцнення громадянського миру і гармонізація міжнаціональних стосунків мають бути предметом відвертої дискусії у рамках підготовки Стратегії розвитку Криму.

    Анатолій Матвієнко повідомив також, що Президент України планує найближчим часом здійснити робочу поїздку до Автономної Республіки Крим для зустрічі із керівництвом та громадськістю півострова, обговорення насущних проблем і способів їх якнайшвидшого вирішення.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.