• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: "Свобода слова є одним з головних громадянських прав"
    Опубликовано: 2006-02-22 15:38:00

    Президент України Віктор Ющенко доручив юристам дати професійну оцінку діям суддів, які прийняли рішення про закриття ТРК «Чорноморська» у Криму. Про це він сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Києві. Водночас таку саму позицію Глави держави було озвучено на брифінгу у Секретаріаті. Йшлося про готовність Секретаріату надати адвокатів для захисту прав телекомпанії. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Глава держави підкреслив, що випадки утисків ЗМІ, подібні до ситуації з «Чорноморською», його обурюють, але, на жаль, не дивують. Україна роками жила за недемократичного режиму, де непрозоро формувалися як суддівський корпус, так і медійна сфера.

    Відтак тепер влада, громадськість – і журналісти передусім – мають разом боротися за зміцнення принципів свободи слова, наголосив В. Ющенко. «Я закликаю, перш за все, не мовчати, реагувати на подібні випадки, насамперед у ЗМІ», – сказав Глава держави. Президент підкреслив, що свобода слова є одним з головних громадянських прав, яке забезпечує прогрес у демократичній країні.

    Глава держави також закликав журналістів чесно та об’єктивно висвітлювати перебіг виборчої кампанії в Україні, правдиво інформуючи виборців про всі політичні сили.

    «Якщо ми сьогодні хочемо зробити благо цій країні, думаю, найголовніше, щоб 26 березня на виборах тут перемогли демократичні сили. Це надпитання. Це питання вашої професії та долі мільйонів людей», – сказав Президент.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.