• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кандидати в мери Чернівців слухають тільки себе
    Опубликовано: 2006-02-27 15:23:00

    Об`єднання молодих політологів Спілки Активної Молоді на презентації результатів опитування студентів та школярів запропонувало кандидатам у мери Чернівців висловити своє бачення пріоритетів молодіжної політики та шляхів їх вирішення. За результатами опитування з’ясувалося, що 46% молодих людей у Чернівцях проводять свій вільний від навчання та роботи час переважно вдома, 18% – в дискоклубах, 18% – на вулиці, в дворах, 12% – в спортзалах, 11% – в секціях, гуртках, 8% – в бібліотеках, 7% – в комп’ютерних клубах та Інтернет-кафе. Про це повідомив 27 лютого власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.

    Серед актуальних проблем молодіжного середовища респонденти назвали: високий рівень зловживання молоддю алкоголем, наркотиками та тютюном (35%); незабезпеченість житлом (30%); корумпованість системи освіти та інших структур, що працюють з молоддю (25%); мала кількість закладів відпочинку та дозвілля (23%); відсутність молодіжного бізнес-центру та бізнес-інкубатору для молодих підприємців (21%); нестача спортзалів та платне навчання в них (18%).

    Для їх вирішення молоді чернівчани пропонують: ввести жорсткий контроль за продажем алкогольних та тютюнових виробів (31%); створити консультаційні центри для молодих підприємців (27%); побудувати диско-клуби та молодіжні кафе (26%); відкрити різні секції та гуртки за інтересами (25%); побудувати басейни (25%); заснувати міську молодіжну газету (22%).

    Із чотирьох кандидатів на посаду чернівецького міського голови – Михайла Сеничака, Валерія Чинуша, Ярослава Кирпушка та Володимира Дороша, які взяли участь в обговоренні результатів опитування, лише Володимир Дорош (голова облорганізації НДЛМ, підприємець) конкретизував своє бачення пріоритетів молодіжної політики. Він запропонував створити у Чернівцях єдиний палац дозвілля молоді. У ньому змогли би працювати одночасно 40-50 молодіжних організацій.

    Також тут мали би бути зали для проведення масових заходів. Крім цього він запропонував відкрити сучасні оздоровчі центри, де діти і підлітки, молоді люди, які ще не мають самостійних доходів, могли б безкоштовно та за символічну плату займатися спортом. Володимир Дорош порадив також забезпечити спортивним інвентарем усі дитячі майданчики, заснувати молодіжний медіа-холдінг, молодіжні соціополіси та молодіжні технопарки.

    Окремі конкретні пропозиції містилися і у розданій учасникам дискусії програмі кандидата в мери Валерія Чинуша (голова міськорганізації НСНУ, керівник Регіональної приймальні Президента). Однак він їх не озвучив та на обговорення не виніс, але запропонував усім кандидатам на посаду міського голови укласти угоду з молодіжними організаціями щодо виконання пріоритетних проблем молодіжного середовища. Валерій Чинуш пообіцяв, що готовий достроково зняти з себе повноваження мера у разі її не виконання.

    Ще один кандидат на мерське крісло – заступник голови ОДА Михайло Сеничак намагався переконати лідерів молодіжок, що він не бере хабарі і великий «дока» як у молодіжній політиці, так і економіці. Він вважає, що його здатність на посаді мера залучити в місто інвестиції та заставити працювати на бюджет тіньові гроші дозволить вирішити усі молодіжні проблеми.

    Науковець і банкір Ярослав Кирпушко пообіцяв, що коли він буде мером, у Чернівцях можна буде бути молодим.

    "Західна iнформаційна корпорація"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.