• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у відкритті Всеукраїнської конференції працівників галузі охорони здоров’я
    Опубликовано: 2006-02-28 09:09:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь в урочистому відкритті Всеукраїнської конференції працівників галузі охорони здоров’я, яка 27-28 лютого проходить у Вінниці. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У своєму виступі Глава держави наголосив, що глобальне реформування медичної галузі є завданням не лише влади, а й усього суспільства. На переконання В. Ющенка, задля реформи необхідно скоординувати зусилля як органів центральної та місцевої влади, так і медиків, представників бізнесу та громадських кіл.

    Охорону здоров’я Президент назвав одним із ключових елементів національної безпеки країни. Він нагадав, що кілька місяців тому ввів до складу РНБО Юрія Поляченка, міністра охорони здоров’я.

    Звертаючись до присутніх на конференції медиків, Президент закликав їх детально обговорити розроблений спеціалістами МОЗ та медичних наукових закладів проект «Національного плану дій в інтересах здоров’я народу України». «Я чекаю від вас чесної розмови про основи національної реформи в галузі охорони здоров’я. Ви сьогодні є тою стороною, до якої апелює вся нація і влада в тому числі», – сказав В. Ющенко.

    Водночас Президент наголосив, що на сьогодні медична галузь України потребує серйозних структурних змін. Йдеться, зокрема, про необхідність реформування відомчої моделі охорони здоров’я з тим, щоб Україна отримала «медицину, яка буде, з одного боку, високотехнологічною, а з іншого – доступною для кожного громадянина». За словами Президента, також має бути змінено систему надання медичних послуг, насамперед на первинному рівні.

    В. Ющенко також зазначив, що реформування галузі має передбачати створення інституту сімейного лікаря, який виправдав себе в багатьох європейських країнах.

    Ще одна тема, яка, на думку Президента, потребує особливої уваги – організація медичної допомоги на селі. Глава держави нагадав, що в бюджеті-2006 для модернізації фельдшерсько-акушерських пунктів передбачено 250 млн. грн. В. Ющенко наголосив, що в кожній області слід сформувати графік щомісячного наповнення ФАПів необхідним обладнанням.

    Говорячи про необхідність оснащення районних лікарень, Президент висловив переконання, що цю роботу можна провести протягом 4-5 років. «Потрібно це питання поставити на високому рівні, знайти партнерів як у владі, так у бізнесових колах», – сказав В. Ющенко.

    Президент також висловив готовність узяти під особистий контроль виконання національних програм по боротьбі з найбільш поширеними захворюваннями.

    Сьогодні під контролем Глави держави знаходяться програми боротьби зі СНІДом, раком, туберкульозом та серцево-судинними захворюваннями.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.