• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Олександр Зінченко: "Я абсолютно не думаю про крісло"
    Опубликовано: 2006-02-28 12:03:00

    Із часу оприлюднення гучних заяв про корупцію в оточенні Президента Віктора Ющенка колишній держсекретар Олександр Зінченко відійшов із переднього плану української політики. Та ще й програв більшість судів, до яких зверталися фігуранти його звинувачень, бо Зінченко не надав доказів.

    Не додало політичних балів Зінченку непорозуміння з Тимошенко. Екс-держсекретар мав йти на вибори у цьому блоці, але там не хотіли брати до своїх лав ще й партію, яку Зінченко сьогодні очолює. Про політику загальнодержавну та про себе у політиці Олександр Зінченко говорив у короткому інтерв'ю "Поступу".

    - Нещодавно Ви заявляли, що нинішні переговори про коаліцію є лише політтехнологіями. Кого саме з переговорників Ви вважаєте політичними технологами?

    - Я вважаю, що до виборів тему коаліції вичерпано. Про коаліцію треба думати. Однак як тільки виникає питання про якісь посади, попередні умови, то відразу з'являється непослідовність. І це унеможливлює переговорний процес.

    - А чому Ви як представник колишньої єдиної помаранчевої команди не берете участі у переговорах?

    - Я думаю, що невипадково деякі політтехнологи не захотіли бачити мене в цій коаліції. Два дні тому Олександр Турчинов говорив, що Партія патріотичних сил (яку очолює Зінченко - Ред.) могла б бути суб'єктом цих переговорів, і я з задоволенням братиму участь у цій роботі. Мені здається, що я нікому не заважатиму об'єднуватися. Та, на мою думку, тут треба займатися синергетикою, інтеграцією, а не розподіляти. У мене, наприклад, попередніх умов немає, хоча думаю, що значно спростило б ситуацію, коли б в Народному союзі "Наша Україна" не відігравали такої ваги деякі персони, які ускладнюють процес.

    - Щодо Ваших звинувачень, які прозвучали на прес-конференції у вересні минулого року. Чому Ви не змогли довести їх правдивість?

    - Якби ви хоч раз мали справу з конкретним судом, у вас би інакше стояло це питання - ви б говорили про сам процес. Я півтора місяця ходив до Генеральної прокуратури, як на роботу, але жоден документ із прокуратури до суду не дійшов. Жоден!

    - А Ви маєте намір виконувати судові рішення, зокрема про спростування неправдивої, на думку суду, інформації щодо корумпованості Миколи Мартиненка?

    - Я спочатку намагатимуся довести, що все, що я говорив, має під собою ґрунт. Для цього є Арбітражний суд Києва.

    - Ви балотуєтеся за списками своєї партії, крім Верховної Ради, і до Київради, а також маєте намір стати депутатом Чернівецької обласної ради. Це бажання підстрахуватися, щоб залишитися в політиці?

    - Ні. Я абсолютно не думаю про крісло. Повірте, це зараз так сказано не для того, щоб виправдатися. Для логіки великих партій це, можливо, й неактуально, однак для таких молодих партій, як та, що очолюю я, надзвичайно важливо підтримати партію всюди, де може бути сконцентрований достатньо серйозний результат. Зрозуміло, що в столиці це позиція, коли моє ім'я зв'язується з партією. Бо про всіх партійців не відомо, а коли говорять, що то партія, в якій є Зінченко, то це робить зовсім інший "присмак" цієї політичної сили.

    А чому в Чернівці, то також цілком зрозуміло. Я в цьому місті прожив 26 років. Коли там, скажімо, ширилися чутки, що я побудував дачу з гелікоптерною площадкою, то всі вони впродовж однієї доби зникали, бо люди знають мене "як облупленого". Звичайно, важливо довести, що Буковина - не депресивний реґіон. Я не хочу чути такого. Коли управлінці доводять, що ми називаємо реґіон депресивним і тому маємо дотаційно жити, то я впевнено кажу, що Буковина може стати постачальником бюджету. Проте для цього потрібно ухвалити серйозні стратегічні рішення.

    "Поступ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.