• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зелені засипали Міністерство палива та енергетики чорнобильською землею
    Опубликовано: 2006-02-28 17:12:00

    Сьогодні Партія Зелених України провела чергову акцію протесту проти ввезення в країну ядерних відходів. Вона проходила в рамках всеукраїнської акції «Зелена стрічка», що триває вже три місяці й охопила практично всі міста України. Цього разу Зелені пікетували Міністерство палива і енергетики, голова якого, І.Плачков, сьогодні перебуває в Брюсселі, де обговорює питання про продаж дешевої української енергії країнам Євросоюзу (інше питання, якою ціною дається нам ця електроенергія, однак це навряд чи хвилює заможних європейців).

    Близько двохсот молодих Зелених, до яких приєдналися перехожі кияни, оточили центральний вхід у Міністерство зеленою стрічкою, що вже стала символом протесту проти незаконних дій влади. Активісти партії заблокували вхід до будинку, засипавши його мішками із чорнобильською землею, що символізувала ядерні відходи, якими хочуть отруїти українську землю і народ. Після чого живою перешкодою на вході стали співробітники підрозділу «Беркут», яких активісти зустріли гаслом «Міліція з народом!». Зелені закликали не приймати рішення за спиною народу, бути з людьми й не допустити ядерного ренесансу в країні, скандували «Ні ядерним відходам!» та «Ганьба злочинним діям влади!».

    Перед присутніми виступили голова Секретаріату Партії Зелених В'ячеслав Потапенко, що закликав усіх приєднатися до акції і підтримати Зелених, «тому що це справа не тільки партії, а всього народу, якому ще жити на українській землі». До нього приєднався Володимир Кацман, який відзначив, що «уже через три тижні Зелені прийдуть до влади і зупинять «ядерне свавілля» у країні».

    Схоже, подібні дії не сподобалися можновладцям, тому до пікету були підтягнуті додаткові сили міліції – незважаючи на те, що акція проходила досить мирно. Дійшло до того, що співробітники правоохоронних органів намагалися затримати лідера молодіжної організації Партії Зелених Сергія Луговика за нібито «проведення несанкціонованого мітингу». Після невдалої спроби, міліція висунула претензії до представників мас-медіа, яких також намагалися затримати. Питається: де ж обіцяна свобода слова в країні?  Схоже, влада хоче як можна меншого резонансу в питанні про «ядерні відходи» і намагаються закрити рот силовими методами.

    Член Політради Партії Зелених Марина Бондаренко відзначила, що це вже не перший випадок, коли чиновники намагаються перешкодити «антиядерним протестам» Зелених, однак акція має все більший резонанс в країні, а «дії правоохоронних органів лише доводять, що владі є що приховувати і чого боятися». Крім посилених нарядів міліції, ніякої іншої реакції від чиновників Мінпаливенерго присутні не побачили.

    Прес-служба Партії Зелених України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.