• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко проведе нараду з головами ОДА за підсумками їх роботи протягом року
    Опубликовано: 2006-03-06 09:17:00

    У квітні Президент Віктор Ющенко проведе нараду з головами обласних державних адміністрацій, на якій буде підбито підсумки їхньої роботи протягом року. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    За результатами наради будуть зроблені відповідні кадрові висновки. «Посади збережуть лише ті, хто користується підтримкою, повагою і авторитетом у громадян, хто вміє не тільки професійно працювати, а й доносити логіку дій влади громаді», – заявив В. Ющенко у сьогоднішньому радіозверненні.

    За словами Глави держави, реформи національного масштабу, що стартують в цьому році, мають отримати розуміння й продовження в регіонах. «Тому я доручив главам обласних державних адміністрацій розробити програму перетворень кожного регіону. Протягом місяця ці програми будуть сформовані і подані на розгляд уряду», – сказав Президент.

    Серед першочергових реформ Глава держави назвав реформу медичної сфери, виконання якої має бути забезпечене як на рівні центральної влади, так і на місцях. В рамках реформи наступного тижня Міністерство охорони здоров’я розпочне масштабну акцію «День здоров’я на селі», спрямовану на профілактику захворювань серед сільського населення.

    Президент нагадав, що в бюджеті на 2006 рік на охорону здоров’я виділено найбільшу за роки незалежності суму – майже 17 мільярдів гривень. Ці гроші мають піти передусім на створення сучасних фельдшерських пунктів на селі.

    Говорячи про підсумки минулого року, Президент наголосив, що завдяки своєму прагматизму уряд Юрія Єханурова зумів переламати негативні тенденції в економіці та соціальній сфері. Протягом жовтня – грудня минулого року вдалося зупинити падіння ВВП, а в січні 2006-го – забезпечити його приріст майже на 1%.

    Рівень інфляції у 2005 році зупинився на позначці 10,3%, тоді як у 2004 році він перевищив 12 %.

    Рекордною для національної економіки стала сума іноземних інвестицій – 7,8 млрд. доларів США. «Це означає, що зарубіжні інвестори та вітчизняний бізнес вірять у стабільність економічної ситуації в країні, у незворотність позитивних змін. Україна отримує кошти на розвиток виробництва, а отже – на створення нових робочих місць», – зазначив В. Ющенко.

    Важливим кроком, на переконання Президента, є ревізія регуляторної бази підприємництва. Для спрощеної роботи бізнесу було скасовано близько 4 тисяч різних постанов, що заважали роботі підприємців.

    Крім того, минулого року було створено понад мільйон нових робочих місць, скорочено термін військової служби, Україна приєдналася до Болонського процесу. «Ці приклади – свідчення лише малої частина повсякденної копіткої роботи моєї команди», – наголосив Президент.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.