• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Засідання тристоронньої соціально - економічної ради
    Опубликовано: 2006-03-06 10:42:00

    3 березня 2006 року відбулось засідання тристоронньої соціально-економічної ради при голові облдержадміністрації. Були присутніми члени тристоронньої ради, керівники обласних організацій та установ.

    З порядку денного “Про хід виконання заходів регіональної угоди між обласною державною адміністрацією, організацією роботодавців та федерацією профспілок області на 2005-2006 роки за 2005 рік” доповідали Черненко М.А. – заступник голови обласної держадміністрації, Матвійчук М.І. – голова федерації профспілок області, Коренєв М.М. – голова обласної організації роботодавців.

    Відзначено, що в області проведено певні заходи соціально-економічного характеру щодо виконання регіональної угоди.

    У межах свої повноважень Сторони сприяли розвитку виробництва, забезпеченню продуктивної зайнятості населення, вдосконаленню трудових відносин і оплати праці, охороні праці та соціального захисту працюючих. Завдяки цьому у 2005 році обсяги промислового виробництва зросли проти попереднього року на 13,1%, що в 2 рази перевищило зобов’язання Угоди.

    Покращились показники продуктивної зайнятості. Протягом минулого року в усіх сферах економічної діяльності області створено 32,2 тис. нових робочих місця.

    Номінальна заробітна плата одного штатного працівника упродовж 2005 року зросла на 68,4%, а у порівнянні з 2004 роком – майже на половину (при передбачених регіональною угодою – 30%) і становила у грудні 2005 року 776 грн.

    У той же час, залишилося невиконаним завдання регіональної угоди щодо збільшення виробництва сільськогосподарської продукції у 2005 році на 4 %. Обсяг валової продукції сільського господарства зменшився на 2,3%.

    Не вирішеною залишається проблема погашення боргів із виплати заробітної плати.

    За статистичними даними на 1 січня 2006 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області становила 33,9 млн. грн.

    Кількість працівників, охоплених колдоговорами зменшилась за рік з 79,1% до 72,6%. по цьому показнику область займає одне із останніх місць на Україні.

    Є ряд питань, які потребують вирішення у сфері соціального захисту працюючих.

    Враховуючи результати обговорення питання, тристороння соціально-економічна рада при голові облдержадміністрації прийняла відповідне рішення щодо посилення контролю за виконанням зобов’язань сторонами.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.