• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 70 тисяч жінок служать та працюють у Збройних Силах України
    Опубликовано: 2006-03-06 11:27:00

    8 березня відзначатиметься Міжнародний день прав жінок і миру. На сьогодні у Збройних Силах України проходять службу та працюють понад 70 тисяч жінок. З них близько 19 тисяч – офіцери, прапорщики, військовослужбовці за контрактом та курсанти вищих військових навчальних закладів.

    Представниці прекрасної статі проходять службу та працюють в усіх видах та родах Українського війська. Найбільше вони представлені у частинах і з’єднаннях Сухопутних військ – понад 7 тисяч. У Повітряних Силах ЗС України проходять службу більше 6,5 тисяч жінок.

    В окремій змішаній авіаційній бригаді, що дислокується на Вінниччині, проходить службу льотчик-штурман авіаційної ескадрильї пошуково-рятувального забезпечення старший лейтенант Тетяна Конарьова, на особистому рахунку якої понад 130 “повітряних” годин на вертольотах Мі-2 та Мі-8. Військовий льотчик 3-го класу Тетяна Конарьова - продовжувач льотних династій двох родин.

    У авіаційній транспортній бригаді Повітряних Сил ЗС України, що дислокується на Київщині, служить єдина у вітчизняній військовій авіації жінка-штурман старший лейтенант Олена Демидчик. Не кожен молодий льотчик має в своєму “багажу” стільки часу, проведених у повітрі, скільки вже налітала Олена на літаку Ан-26 – 220 (!) годин. Військовий штурман 3-го класу старший лейтенант Олена Демидчик вже підготовлена до виконання польотів на гранично малих висотах у складних метеоумовах.

    Щоденним збором, аналізом, узагальненням та відображенням даних про морську обстановку, що сприяє забезпеченню безпеки мореплавства кораблів та суден у прибережній зоні Севастополя займається Головний бойовий інформаційний пост ситуаційного відділу командного центру Військово-Морських Сил ЗС України начальником якого є капітана 3 рангу Марта Худицька. У її підпорядкуванні близько трьох десятків підлеглих, три з яких - офіцери. У якості старшого помічника оперативного чергового похідного штабу капітан 3 рангу Марта Худицька брала участь у поході до берегів Болгарії великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський”, а згодом - у далекому поході на військовому транспорті “Балта” у Середземне море, де виконувала обов’язки начальника командного пункту. Цього року Марта збирається складати іспити для продовження академічного навчання.

    Понад 200 жінок-військовослужбовців частин та підрозділів протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України зустрінуть свято 8-го Березня на пунктах бойового чергування та на центрах зв’язку.  Серед них - старший планшетист  - старший оператор взводу контролю повітряної обстановки роти управління командного центру Повітряних Сил Збройних Сил України старший солдат Лілія Волощенко.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.