• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: "Українська економіка пройшла мертву точку"
    Опубликовано: 2006-03-10 09:24:00

    Результатом економічних зрушень в країні є підвищення соціальних стандартів громадян, переконаний Президент України Віктор Ющенко. Про це він заявив сьогодні, виступаючи перед студентами Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Глава держави відзначив, що нині майже в усіх галузях української економіки є тенденції зростання або зупинено темпи падіння, в тому числі в сільському господарстві та промисловості. «Переконаний, що українська економіка пройшла ту найнижчу мертву точку економічної стагнації і вже протягом останніх п’яти місяців демонструє хороші, позитивні темпи розвитку», – сказав В. Ющенко.

    На думку Глави держави, це дало змогу налагодити бюджетний процес як на центральному, так і на місцевих рівнях. Свідченням цьому є те, що в 2005 році державний бюджет отримав у 1,6 рази більше надходжень, ніж у 2004. «Ніколи українська бюджетна система такого показника не мала», – підкреслив В. Ющенко.

    «Індикатором економіки росту та інвестиційних процесів завжди є поведінка одного з найбільш ключових інвесторів – населення», – сказав Президент. За останній рік депозити в комерційних банках України виросли в 1,8 разу. Таких показників росту дотепер в Україні не було, відзначив В. Ющенко.

    Окрім того, динамічно розвивається український фондовий ринок.

    Результатом цих економічних змін, наголосив Президент, стає підвищення соціальних стандартів життя населення. За останній рік реальні доходи українців виросли на 20%, уже з січня 2006 року підвищено мінімальну зарплату і прожитковий мінімум; збільшено пенсії інвалідам і чорнобильцям.

    За словами Глави держави, влада робить усе можливе для фінансування соціальних програм, які протягом останніх років були поза увагою держави. Насамперед, це стосується підтримки дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківської опіки, багатодітних родин. За словами В. Ющенка, фінансування відповідних програм збільшено в 4-5 разів порівняно з 2004 роком.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.