• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ліван: Українським миротворцям висловили подяку за роботу
    Опубликовано: 2006-03-13 10:55:00

    На ім’я командувача Тимчасових Сил ООН у Лівані та командування 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, що виконує миротворчі завдання в цій країні, надійшли листи-подяки від мерів міст та голів муніципалітетів Півдня Лівану.

    Керівники населених пунктів Бейт Ліф, Накура, Зібкін, Мансурі, Сідікін та Кулайла висловили щиру подяку українським миротворцям за роботу, яку виконали наші військові на ліванській землі.

    Зокрема, у листах висловлюється велика шана та повага українським миротворцям, високо оцінюється їх роль у підтриманні миру на багатостраждальній ліванській землі та важливість виконання завдань як з розмінування місцевості так і гуманітарних завдань. У той же час в листах висловлюється жаль з приводу завершення українськими миротворцями своєї місії у Лівані.

    Практично всі гуманітарні задачі, які виконувались в зазначених селищах, проводились із застосуванням потужної інженерної техніки та були пов’язані із відновленням та вдосконаленням місцевої інфраструктури.

    Зокрема, в Зібкіні та Бейт Ліфі українці розчистили два спортивні майданчики, відвоювавши у скель понад 12 тисяч квадратних метрів території та перемістивши понад 13 тисяч кубічних метрів ґрунту та каміння. В центрі містечка Сідікін було засипано величезний котлован та збудовано на цьому місці затишний парк. В Мансурі, Накурі та Кулайлі виконувалися задачі із знешкодження вибухонебезпечних предметів, по розчищенню морського порту, укріпленню берегової смуги та будівництву хвильорізу.

    Необхідно зазначити, що у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані тільки “Укрінжбат” має фахівців та техніку для виконання подібних завдань. Майже скрізь, де українці виконували різноманітні миротворчі задачі встановлено стели та знаки, які нагадуватимуть мешканцям Південного Лівану про українців.

    На сьогодні військовослужбовці 3-го окремого інженерного батальйону під командуванням полковника Анатолія Слесарчука готуються до повернення на Україну. За 8 місяців служби в складі Тимчасових Сил ООН у Лівані фахівці-сапери “Укрінжбату” дев’ятої ротації виявили та знешкодили 366 вибухонебезпечних предметів (ВНП), перевірили на наявність ВНП близько 20 тисяч квадратних метрів території, виконали 6 гуманітарних інженерних задач, надали медичну допомогу понад 900 місцевим мешканцям.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.