• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Косово: Українські лікарі надали допомогу постраждалим
    Опубликовано: 2006-03-20 12:09:00

    Українські та польські лікарі спільного миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “East” сил КФОР у Косовому разом з американськими медичними фахівцями провели гуманітарну медичну акцію з наданням безкоштовної медичної допомоги сербським біженцям.

    Благодійний захід відбувся в готелі “Лахор”, що розташований в селищі Брезовиця в кількох кілометрах від базового табору українських миротворців, в якому вже тривалий час мешкають сербські біженці.

    Переважна більшість хворих, які звернулися по медичну допомогу до миротворців, були люди літнього віку з хворобами суглобів, ознаками простуди та стоматологічними захворюваннями. У багатьох пацієнтів були виявлені запущені хвороби, які вимагали негайного медичного втручання.

    Протягом дня українські, польські та американські військові лікарі оглянули та надали необхідну допомогу 84 мешканцям готелю та жителям найближчих населених пунктів. Крім медичної допомоги миротворці роздали гуманітарну допомогу – інвалідні візки та набори засобів особистої гігієни.

    Як зазначив начальник медичної служби українського миротворчого контингенту майор медичної служби Ігор Олександров, щомісячне проведення благодійних медичних акцій для місцевого населення стало доброю традицією.

    “Проведений гуманітарний захід дозволив надати хворим людям необхідну медичну допомогу, провести консультування та призначити подальше лікування з безкоштовною видачею медичних препаратів”, - додав майор медичної служби Ігор Олександров.

    Керівники сербської громади подякували миротворцям за проведену ними благодійну акцію та висловили сподівання на подальше підтримання шефських зв’язків.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.