• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Луганська рада подумала про чесні вибори
    Опубликовано: 2006-03-20 12:56:00

    16 березня 2006 року в Луганську відбулося чергове засідання обласної громадської Координаційної ради сприяння чесним виборам. Слід зазначити, що на момент створення до Ради входили 10 політичних партій, а станом на 16 березня 2006 року вона нараховувала вже 2 блоки та 21 політичну партію.

    На засіданні з доповіддю виступив заступник голови облдержадміністрації, керівник регіональної групи обліку виборців Зіновій Гузар. Він розповів присутнім про ситуацію, яка склалася в області щодо матеріально-технічного забезпечення дільничних комісій та якості складання списків виборців.

    Проблеми, які виникли в ході виборчої кампанії, перш за все результат безвідповідального ставлення міських і районних органів влади, паспортних столів та політичних партій до процесу організації і проведення виборів, відзначив Зіновій Гузар. Партії не скористалися своїм правом і обов'язком з контролю за якістю складання списків.

    Зіновій Гузар звернувся до всіх політичних сили області відповідальніше підходити до формування дільничних комісій та завірив громадськість, що проблеми обладнання дільниць будуть вирішені. Заступник голови облдержадміністрації закликав політичні партії та засоби масової інформації проводити роз'яснювальну роботу серед виборців.

    У ході дискусії щодо перебігу виборчої кампанії в регіоні учасники Координаційної ради зобов'язалися утримуватися після 24 березня від будь-яких форм агітації, організувати роботу спостерігачів від політичних партій і блоків, що увійшли до ради, з метою проведення демократичних, чесних виборів та недопущення фальсифікацій.

    Рада ухвалила звернення до представників органів місцевої влади, політичних партій і виборців щодо забезпечення формування дієздатних дільничних комісій та корпусу спостерігачів, здатних гарантувати прозорість і чесність виборів, а також закликала громадян перевірити правильність особистих даних, занесених до списків виборців.

    Учасники Координаційної ради домовилися про взаємну підтримку при виявленні масових порушень в ході голосування. Проведення наступних зборів планується на 28-29 березня 2006 року. Їх метою має стати об’єднання зусиль членів ради в післявиборний період.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.