• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Харківська лічилочка
    Опубликовано: 2006-04-05 10:39:00

    У Харківській області вибори тривають. Іншими словами - підрахунок і перерахунок голосів виборців. Ініціювали цей процес 6 політичних партій, які залишилися не задоволені результатами виборів.

    В останній день березня облвиборчком прийняв ухвалу про тотальний перерахунок голосів у всіх 611 виборчих дільницях, але, прикинувши, що подібна процедура в кращому разі може зайняти близько місяця, від даної затії відмовився. Однак питання ще не закрите, оскільки, якщо скарги партій з вимогою перерахунку голосів у судах буде задоволено, комісіям доведеться знову перебирати бюлетені.

    Скривджені політичні сили налаштовані серйозно і вимагають повторної перевірки підсумків виборів до рад усіх рівнів - від районної до Верховної. Усього до міськвиборчкому було подано понад чотириста скарг від декількох партій. Партія "Пора" заявила про те, що вибори до місцевих рад було сфальсифіковано, а її активісти вже звернулися до прокуратури із заявою, що має додаток з 60 аркушів доказів і актів про порушення при підрахунку голосів.

    На думку партійців, організація виборів також не дозволила проголосувати 30% харківської молоді, яка була електоратом "Пори". Більше всього скарг - 20 - до суду подала харківська організація партії "Віче". За одним із позовів партія вже виграла суд, і тепер на 73-й дільниці окружній комісії доведеться перерахувати голоси виборців по виборах до Верховної Ради. За даними соціалістів, які подали 10 скарг, на одній із дільниць Першотравневого району після розкриття в урнах виявилося вдвічі більше бюлетенів, аніж видала комісія.

    У Партії зелених лише один позов, але такий, що вимагає визнати недійсними вибори до всіх органів місцевої влади. Не сподобалися результати виборів навіть харківській організації Народного союзу "Наша Україна", яка вирішила оскаржити в суді результати виборів до міської, обласної і одної районної ради Харкова. У випадку, якщо скарги в судах не буде задоволено, "Пора" збирається влаштувати акції протесту, а харківські соціалісти вже оголосили про початок безстрокового пікетування виборчкомів.

    Тим часом багато хто з політиків і чиновників не бачить сенсу в перерахунку голосів і наполягає на тому, що результати особливо не зміняться. Губернатор Харківської області Арсен Аваков, коментуючи вибори, напівжартома заявив, що вони пройшли "навіть з елементами розгулу демократії". Всі нинішні скарги на порушення, що надходять від партій, на думку губернатора, пов'язані з поганою організацією самого виборчого процесу, коли втомлені люди припускалися безлічі помилок.

    Досі не відомі результати виборів до міської ради, оскільки суди розглядають чотири позови від політичних партій, які вимагають перерахунку голосів на 20 виборчих дільницях. У той же час уже офіційно оголошено, що новим міським головою Харкова став висуванець від Партії регіонів Михайло Добкін.

    "День"

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.