• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Феодосія: Представники 16 країн беруть участь у конференції
    Опубликовано: 2006-04-05 12:34:00

    У Феодосії розпочала роботу заключна плануюча конференція спільного українсько-американського тактичного навчання ВМС “Сі Бриз - 2006”.

    У роботі конференції, яка триватиме до 6 квітня, беруть участь представники 16 країн-членів і партнерів НАТО. Зокрема, України, США, Данії, Іспанії, Німеччини, Туреччини, Хорватії, Болгарії, Росії, Албанії, Азербайджану, Грузії, Вірменії, Македонії, Румунії та Молдови.

    “Ми маємо остаточно узгодити всі питання спільних дій військових багатонаціонального контингенту на морі, на суходолі і в повітряному просторі України, - зазначив відкриваючи роботу конференції заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки та військових навчальних закладів контр-адмірал Ілля Чалий. - Офіцерами багатьох країн світу проведена велика підготовча робота, що є запорукою успішного проведення найпотужніших в цьому році маневрів ВМС”.

    Під час конференції планується остаточно узгодити сценарій морської та берегової фаз майбутніх маневрів, завдання штабу керівництва навчання, питання їх всебічного забезпечення, уточнити склад сил і засобів, що до них залучатимуться.

    Навчання “Сі Бриз - 2006”, які заплановано провести у липні-серпні 2006 року, є найбільшим в Україні та найважливішим для українського флоту у поточному році і розглядається як головний практичний захід підготовки ВМС України до участі у антитерористичній операції НАТО “Активні зусилля”. Крім того, в рамках “Сі Бриз - 2006” заплановано провести тренування медичних підрозділів “Медкер-2006”.

    Основна мета проведення маневрів полягає у підвищенні злагодженості дій підрозділів різних країн під час проведення миротворчої операції та надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що опинилося в зоні кризи.

    Планується, що від Збройних Сил України до активної морської та берегової фаз маневрів буде залучено великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, два корвети, рятувальній буксир, морський тральщик, роту морської піхоти, аеромобільну роту, окремий загін боротьби з підводними диверсійними силами та засобами, рятувальну парашутно-десантну групу, команду водолазів та аварійно-рятувальну групу, чотири літака Су-27, два літаки Бе-12, Ан-2, п’ять вертольотів Мі-8 та вертоліт Мі-14.

    Військово-Морські Сили США на навчанні буде представлено ротою морської піхоти, загоном водолазів, амфібійним кораблем класу “Вісбі Айленд”, літаком Р-3А “Оріон” та взводом Національної гвардії США. Крім того, у навчанні “Сі Бриз - 2006” візьмуть участь парашутно-десантний взвод Бундесверу, механізований взвод збройних сил Македонії та взвод морської піхоти ВМС Грузії. Турецькі Військово-Морські Сили будуть представлені фрегатом та підводним човном, а Росія, Азербайджан, Молдова, Казахстан та Литва - спостерігачами.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.