• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вступне слово Юрія Єханурова на засіданні КМУ
    Опубликовано: 2006-04-05 12:38:00

    Шановні колеги, спочатку поговоримо про попередні підсумки роботи за перший квартал. Весь наступний тиждень я прошу по всіх міністерствах та відомствах провести попередній огляд всіх своїх показників, які є. Хочу сказати, що інфляційні процеси ідуть нижче річного графіку, в березні відбулося зниження цін на продовольчі товари, на бензин. Я думаю, що Міністр економіки більш детально розповість про інфляційні процеси, які були минулого кварталу.

    Друге питання – бюджет. Бюджет за перший квартал виконано. Найкращих результатів досягла Державна митна служба, і я думаю, що люди заслуговують на подяку, і це ми обов’язково зробимо. Разом з тим, Державна податкова адміністрація не виконала свої планові показники, я думаю, що відповідну оцінку їм дасть Міністр фінансів на підведенні підсумків.

    Серед регіонів найгірше спрацювала з виконання бюджету Донецька область – 85,4% виконання планових показників по бюджету, і я думаю, що це тема, в першу чергу, для робочої групи, яка має працювати. Тому я прошу, Арсенію Петровичу, ми не будемо чекати 28-го квітня, наступне засідання Кабінету Міністрів - доповідь Вашого першого заступника, як керівника робочої групи по Донецькій області. Я думаю, що главі адміністрації вже пора третій конверт витягувати. Викликати сюди главу обласної державної адміністрації, заступника з економічних питань і нехай вони доповідають тут всьому чесному народові, що у них таке сталося.

    Всі видатки соціального спрямування, дотації, вирівнювання, оплата комунальних послуг, енергоносіїв профінансовані в повному обсязі. У мене є претензії до окремих міністерств з приводу порядків – ще не затвердили всі порядки фінансування. З цього приводу зараз у нас буде розмова в „Різному” сьогодні, і ми послухаємо також і думку Міністра фінансів з цього приводу. 106 бюджетних програм, по яких є питання, пов’язані з тим, що не відкрито фінансування.

    Я сьогодні підписав графік проведення колегій облдержадміністрацій і визначив керівників міністерств і відомств, які закріплюються за відповідними облдержадміністраціями для участі в колегіях. Всі колегії мають бути завершені не пізніше 20 квітня. Ми 28-го квітня маємо на відкритому засіданні Кабінету Міністрів за участю Президента України підвести підсумки роботи за І квартал.

    Можу сказати так, що питання, які ми маємо зараз, швидко підвести підсумки І кварталу, і дуже важливо, щоб ми зараз розкручували роботу, пов’язану вже з економікою.

    Ми маємо приймати ті рішення, які потрібні українській економіці, і менше дивитися на свою популярність чи непопулярність. Я звертаюся до міністрів, не забути про те, що ми, в першу чергу, відповідаємо за те, щоб було з чого людям отримувати зарплату і пенсію.

    Колеги, вже залишилося мало днів до відзначення 20-ї річниці аварії на Чорнобильській станції. Я прошу, Станіславе Телісфоровичу, Ви, як голова оргкомітету, на наступному засіданні Кабінету Міністрів поінформуйте про те, які заходи вже відбулися, які міжнародні заходи, що робиться.

    Але найголовніше – я прошу Мінфін по можливості достроково профінансувати всі чорнобильські питання в межах того графіку, який у нас є. Тобто я дозволяю вам щось, можливо, затримати, але чорнобильські питання зараз мають бути вирішені в першій половині цього місяця.

    Шановні колеги, сьогодні ми будемо розглядати питання про державне замовлення. Я просив би Міністра економіки після того, як буде прийнята ця постанова, поінформувати засоби масової інформації з цього питання. Я думаю, що цікавим буде також питання про відновлення роботи Держаргбудінспекції. Тому я Міністра Качура буду просити, щоб ви також поінформували, для чого потрібна інспекція, які заходи буде вона здійснювати і що робиться для того, щоб у нас будинки не валилися у майбутньому.

    Серед додаткових дуже важливе питання – перелік будівництва і капітального ремонту автомобільних доріг в Україні. Я думаю, що це питання є цікавим, і тому нехай Гуржос Вадим Миколайович поінформує засоби масової інформація, які дороги ми будемо будувати цього року, і може поділиться секретом, коли нарешті дорога Київ-Одеса буде побудована. Цього року по дорогам у нас будуть суттєві зрушення.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.