• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Києві презентовано програму з протидії торгівлі людьми у Східній Європі
    Опубликовано: 2006-04-05 14:05:00

    4 квітня 2006 року міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та Надзвичайний і повноважний посол Данії в Україні Уффе Андерсен Балслев презентували програму з протидії торгівлі людьми в Східній Європі, яку розпочинає Уряд Данії.

    Метою програми є об’єднання зусиль міжнародних та громадських організацій, а також урядових структур України, робота яких спрямована на викорінення сучасних форм рабства.

    Програма виконуватиметься протягом трьох років і стане складовою загальної програми уряду Данії для країн–сусідів ЄС. Фінансуватиметься програма Міністерством закордонних справ Королівства Данії. Її бюджет складає 4 мільйони доларів США.

    Планується, що результатом реалізації програми стане посилення стратегії протидії торгівлі людьми, вдосконалення системи перенаправлення потерпілих до відповідних організацій та структур на національному рівні, а також підвищення обізнаності серед груп ризику.

    Під час презентації програми міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначив, що Україна виконує усі зобов’язання щодо протидії торгівлі людьми. Міністр повідомив, що на державному рівні здійснюється багато заходів для подолання цього явища. Про це, за словами Юрія Павленка, свідчить відповідна статистика. Міністр поінформував, що протягом 2005 року органи внутрішніх справ виявили 415 злочинців, пов’язаних з торгівлею людьми, що на 54,3 % більше, ніж у 2004 році. В Україну повернуто 446 потерпілих, що на 75% більше, ніж у 2004-му. Задокументовано та припинено діяльність 37 злочинних груп торговців людьми з ознаками організованості.

    Загалом з часу запровадження кримінальної відповідальності за торгівлю людьми виявлено 1287 таких злочинів. Зокрема, ліквідовано 180 каналів торгівлі людьми, затримано більше 300 осіб, причетних до її організації та функціонування.

    Таким чином, зазначив Юрій Павленко, можна стверджувати, що Україна продовжила свій рух у напрямі вдосконалення стратегій боротьби з торгівлею людьми як на міжнародному, так і на внутрішньодержавному рівнях.

    Задля цього, за словами міністра, в усіх областях створено постійно діючі комісії з питань координації зусиль та обміну інформацією щодо запобігання торгівлі людьми, у структурі МВС України ефективно діє Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та відповідні підрозділи в областях, а Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту координує роботу усіх центральних органів виконавчої влади у цій сфері.

    Як зазначив Юрій Павленко, активно залучаються до співпраці неурядові організації, що надають як методичну, так і значну фінансову допомогу.

    Водночас, наголосив міністр, багато питань ще залишаються невирішеними, а проблема торгівлі людьми – надзвичайно актуальною як для України, так і для міжнародного співтовариства. “Програма Уряду Данії сприятиме консолідації зусиль урядових та громадських структур, що значно підвищить ефективність боротьби з торгівлею людьми”, - підкреслив Юрій Павленко.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.