• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Моршинський: Ми жалкуємо, що українці ідуть з Лівану
    Опубликовано: 2006-04-05 15:27:00

    Завершується заключний етап виведення військовослужбовців і техніки 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України зі складу Тимчасових Сил ООН у Лівані.

    10 квітня рейсом літака Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України “Української авіаційно-транспортна компанія” на Батьківщину повернеться остання група миротворців “Укрінжбату”. А 8 квітня з ліванського порту Бейрут до миколаївського порту “Жовтневий” вирушить пором з технікою та майном українського контингенту.

    Думками про майже шестирічну миротворчу діяльність українців на ліванській землі поділився помічник політичного радника командувача Тимчасових Сил ООН у Лівані (UNІFІL) пан Ричард Моршинський.

    “Внесок українських миротворців у загальну діяльність ООН в Південному Лівані дійсно дуже великий, і це не просто красиві слова і не перебільшення. Ми переконалися, що маємо справу зі справжніми професіоналами в проведенні інженерних робіт, розмінуванні. За останні три роки ми порівняно з початком Місії UNІFІL збільшили обсяги гуманітарної діяльності вдвічі винятково завдяки українцям”, - наголосив пан Ричард Моршинський.

    Він також додав, що українці, як люди від природи комунікабельні й привітні, дуже швидко зав’язали дружні стосунки з місцевим населенням, і це допомогло в організації діяльності UNІFІL. “Укрінжбатом” було побудовано кілька спортивних майданчиків у місцевих селищах, постійно надавалася медична допомога місцевим мешканцям - від послуг зубного лікаря до складних операцій.

    “Думаю, висловлю думку усіх у UNІFІL - від керівництва до простого солдата або службовця: ми жалкуємо, що українці ідуть з Лівану. Це рішення приймали в Нью-Йорку, і ми маємо його виконувати. Але особисту думку я висловив: завжди приємно працювати з відмінними фахівцями і просто хорошими людьми”, - підкреслив помічник політичного радника командувача Тимчасових Сил ООН у Лівані пан Ричард Моршинський.

    Довідка. 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України виконував миротворчі завдання у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані з 22 липня 2000 року.

    Серед основних завдань, які виконували наші військовослужбовці на ліванській землі, інженерна розвідка місцевості з метою виявлення вибухонебезпечних предметів, розмінування мінних полів та автомобільних шляхів, знищення вибухонебезпечних предметів, облаштування доріг та колонних шляхів, фортифікаційних систем та будівництво нових опорних пунктів підрозділів Місії ООН.

    За 5,5 років виконання завдань Місії ООН військовослужбовці “Укрінжбату” перевірено майже 550 тис. м2 місцевості, виявлено і знешкоджено 6.341 вибухонебезпечний предмет. Зокрема, більше 3.473 протипіхотних мін, 77 протитанкових мін, 2 авіабомби, 330 артилерійських снарядів та мінометних мін, відмаркували 17.900 мінних полів.

    Військові лікарі українського миротворчого підрозділу надали медичну гуманітарну допомогу більше ніж 10 тис. місцевим жителям, переважна більшість з яких є бідними та малозабезпеченими людьми.

    Військові лікарі українського миротворчого підрозділу надали медичну гуманітарну допомогу більше ніж 10 тис. місцевим жителям, переважна більшість з яких є бідними та малозабезпеченими людьми.

    Також важливим напрямом діяльності українських військовослужбовців у Лівані були виконання гуманітарних інженерних завдань. Використовуючи наявну в батальйоні спеціальну техніку, наші миротворці побудували для місцевих жителів різноманітні об’єкти соціальної інфраструктури, відремонтували водоймища, обладнали водні резервуари.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.