• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Опалювальний сезон в Києві завершать 28 березня: причина у значному потеплінні
    Опубликовано: 2024-03-27 18:17:01

    Опалювальний сезон у столиці запланували завершити 28 березня, враховуючи суттєве підвищення температури повітря, яке прогнозують синоптики.

    Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

    За його словами, вже з четверга, 28 березня, місто розпочне процес відключення від опалення будівель.

    Він нагадав, що централізована система теплопостачання Києва є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. Тому як для її розгортання, так і для переходу в літній режим, необхідно кілька днів.

    "Враховуючи це, з 28 березня ми розпочинаємо процес відключення. Дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу столиці зекономити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ. А мешканцям  міста - зекономити на сплаті за опалення", - зазначив міський голова.

    Разом з тим, відключення систем опалення у закладах охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відбуватиметься за письмовими заявками їх керівників.

    Мер Києва зауважив, що попри колосальні ризики та ворожі обстріли, місто пройшло опалювальний сезон стабільно та без збоїв у роботі систем життєзабезпечення.

    Якщо у Києві завершують опалювальний сезон через потепління, то міська влада Харкова вирішила достроково завершити його для зменшення навантаження на енергосистему.

    За словами мера Харкова Ігоря Терехова, там відключати теплопостачання почнуть вже з 26 березня, при цьому температура повітря на вулиці є сприятливою.

    Нагадаємо, уночі 22 березня росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики Харкова. Місто у цей день було повністю без світла. У Харкові внаслідок ракетної атаки РФ зруйновані усі трансформаторні підстанції і ТЕЦ.

    Разом з тим, в "Укренерго" повідомили, що рішення про закінчення опалювального сезону в регіонах, які постраждали від російських ракет, буде прийматись окремо та в залежності від температури навколишнього середовища. 

    Також нагадаємо, що голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов заявив, що опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря, а не 15 квітня, як було заплановано.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.