• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВФ схвалив транш Україні в розмірі $ 880 млн
    Опубликовано: 2024-03-25 18:59:31

    Виконавча рада Міжнародного валютного фонду 21 березня завершила третій перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України, схваливши виділення траншу в розмірі близько $880 млн.

    Про це повідомляється на сайті МВФ.

    Зазначається, що Україна виконала всі чотири структурні маяки, передбачені до третього перегляду, а також усі, крім одного, кількісні критерії ефективності (йдеться про незначне недотримання нижньої межі податкових надходжень, що пов'язано з блокуванням кордонів).

    У МВФ наголосили на необхідності для України зберігати стійкий імпульс реформ для збереження макроекономічної стабільності, відновлення фіскальної та боргової стійкості, посилення інституційних реформ, а також закладення основи для зусиль з реконструкції та європейської інтеграції.

    Найближчим часом Київ отримає черговий транш від МВФ обсягом близько 880 млн дол. США, що спрямовуватимуться на фінансування видатків державного бюджету.

    Ці кошти також підтримають міжнародні резерви України, що посилить спроможність НБУ забезпечувати курсову стійкість та зберігати макрофінансову стабільність.

    Новий пакет фінансування може надійти в Україну вже впродовж наступних двох-трьох днів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.