• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За перші два місяці 2024 року ВВП України зріс на 3,6%
    Опубликовано: 2024-03-23 18:48:32

    За підсумками січня та лютого 2024 року зростання внутрішнього валового продукту становить 3,6% порівняно з тим же періодом попереднього року.

    Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

    Такому росту сприяли кілька факторів, зокрема, це інвестиційний попит, сприятливі погодні умови, які стимулювали будівельні роботи, а також - зростання експорту сільськогосподарської продукції.

    Важливу роль відіграла ефективна робота українського морського коридору, розширення виробничих потужностей у сфері видобутку корисних копалин, а також стабільність в енергетичній галузі.

    За її словами, Міністерство враховує ці позитивні у ключових секторах економіки і очікує подальшого стабільного зростання ВВП.

    Зауважимо, що у січні 2024 року Мінекономіки оцінювало зростання ВВП на рівні 3,5% [±1%] порівняно з січнем 2023 року.

    Тоді на позитивну динаміку вплину зростаючий інвестиційний попит;  зняття блокування польськими автоперевізниками польсько-українського кордону, а також - робота Українського морського коридору.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.