• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд запустив механізм підтримки великих інвестиційних проєктів: як це працює
    Опубликовано: 2024-03-18 18:50:10

    15 березня уряд затвердив процедуру компенсації вартості зведених інвесторами об'єктів інженерних комунікації і об’єктів інфраструктури, а також – витрат на підключення до мереж, що є ключовою умовою для підтримки інвесторів.

    Про це повідомляє Міністерство економіки.

    Згідно з повідомленням, інвестиційні проекти зі значними інвестиціями можуть розраховувати на державну підтримку, якщо їхня вартість перевищує 12 млн євро і вони реалізуються протягом до 5 років у ключових галузях.

    "Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати.Крім того, інвестор тепер матиме можливість отримати і компенсацію своїх витрат за підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж", - розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.    

    Заявники мають надати до Мінекономіки документацію для оцінки проекту, після чого може бути укладено спеціальний інвестиційний договір.

    "Це критично важливо для залучення інвестицій, що сприятиме відновленню та розвитку країни. Ми надаємо комплексну підтримку інвесторам, готовим реалізовувати масштабні проекти в Україні, включаючи сприяння, податкові канікули, компенсації вартості об’єктів інфраструктури. Для цього в бюджеті цього року передбачено 3 мільярди гривень", - заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

    Для отримання підтримки інвесторам надається допомога у вигляді земельних ділянок, компенсації витрат на інфраструктуру, податкових пільг, безмитного імпорту обладнання тощо. Проекти мають сприяти створенню нових високооплачуваних робочих місць та розвитку виробництва.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.