• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може отримати $8,5 млрд від США у якості кредиту
    Опубликовано: 2024-03-15 15:09:00

    Міністр юстиції Денис Малюська під час візиту до США заявив, що Україна може отримати $8,5 млрд із заблокованого пакета фінансової допомоги у вигляді кредиту.

    Про це пише Reuters.

    За словами Малюська, у США він отримав "досить оптимістичні" сигнали від американських законодавців щодо ухвалення фінансової допомоги Україні.

    "Ми закликаємо залишити осторонь будь-які розбіжності чи політичні суперечки, спрямовані на внутрішні потреби, оскільки ми бачимо, що в обох таборах – і республіканці, і демократи – всі погоджуються, що підтримка має бути надана", – зазначив міністр юстиції.

    Він підкреслив, що законодавці США розуміють, що відсутність фінансової допомоги призведе до "катастрофи на полі бою".

    Міністр юстиції також висловив сподівання, що допомога з боку США буде ухвалена в найближчому майбутньому. На його думку, це є питанням технічних процедур.

    Коментуючи пропозицію надати 8,5 мільярдів доларів із 61 мільярда доларів прямої бюджетної допомоги, запропонованої Україні, у якості кредиту, Малюська сказав, що остаточне рішення буде за Мінфіном.

    Міністр юстиції зауважив, що Київ однозначно віддав би перевагу безповоротній допомозі, але, швидше за все, погодився б на пропозицію.

    "Якщо така дискусія затягне процес надання фінансової допомоги, то давайте відкладемо дискусію в сторону і візьмемо все, що дадуть", - заявив Малюська.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.