• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Євросоюз ухвалив закон про ШІ, який став найбільшим набором правил для цієї сфери
    Опубликовано: 2024-03-14 10:06:42

    Європарламент схвалив закон про штучний інтелект, який забезпечить безпеку і дотримання основних прав, а також направлений на захист демократії, верховенства закону, одночасно стимулюючи інновації і роблячи Європу лідером у цій області.

    Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

    Документ встановлює зобов'язання щодо ШІ, виходячи з його потенційних ризиків та рівня впливу.

    Він набуде чинності після його підписання державами-членами, що зазвичай є формальністю, та після його публікації в Офіційному журналі ЄС.

    Країни ЄС мають намір офіційно дати згоду на закон у травні, при цьому очікується, що він почне застосовуватися у 2026 році, хоча деякі положення набудуть чинності раніше, передає Reuters.

    Зазначається, що регламент, узгоджений на переговорах з державами-членами у грудні 2023 року, був схвалений депутатами Європарламенту 523 голосами "за", 46 – "проти". Ще 49 парламентарів утрималися від голосування.

    Видання Bloomberg зазначає, що закон викликає стурбованість тим, що компанії вважають його занадто суворим, а цифрові регулятори – недостатньо дієвим.

    Через те, що США досі не мають законодавства щодо ШІ, цей знаковий документ може визначити, як керуватимуть штучним інтелектом у західному світі.

    "Європа тепер є світовим установлювачем стандартів у галузі надійного ШІ", - заявив європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.