• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може отримати перші кошти із заморожених активів РФ вже у липні
    Опубликовано: 2024-03-17 10:03:42

    Єврокомісія прагне прискорити затвердження механізму використання прибутків від заморожених активів РФ, щоб Україна змогла вже в липні отримати перший транш у розмірі 2-3 млрд євро.

    Про це пише видання Financial Times.

    Зазначається, Європейська комісія готує план для прискорення фінансування України. Одна з причин - невизначеність з фінансовою допомогою від США.

    Наразі Єврокомісія готує план, який передбачає конфіскацію прибутків із заморожених у депозитарії Euroclear російських активів, вартість яких оцінюється у 190 мільярдів євро. Ці активи були заморожені після повномасштабного вторгнення приблизно два роки тому.

    За даними Financial Times, ЄС може привласнити 97% чистого прибутку, отриманого від заморожених у Euroclear російських активів, і перерахувати їх до бюджету ЄС.

    Далі, згідно з планом, ці гроші виплачувалися б щоквартально або двічі на рік і "могли б бути використані на користь України відповідно до різних домовленостей".

    Цей механізм не застосовуватиметься до майже 4 мільярдів євро, які вже накопичились у Euroclear від використання заморожених активів РФ. Їх планують використати насамперед для покриття судових витрат, пов'язаних із позовами Росії проти ЄС.

    Пропозиція, яка має бути розроблена до саміту ЄС наступного тижня, ще потребує остаточного схвалення Єврокомісії та підтримки країн-членів ЄС.

    У разі схвалення перший транш із прибутків від заморожених російських активів може бути переданий Україні вже в липні.

    За словами співрозмовників видання, залежно від відсоткових ставок, він може становити від 2 до 3 мільярдів євро.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.