• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українці отримали із-за кордону переказів на $11,6 млрд у 2023 році
    Опубликовано: 2024-03-16 09:54:17

    У 2023 році в Україну з усього світу було перераховано близько $11,6 млрд (в еквіваленті), включаючи перекази як через офіційні канали (банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення) та неофіційні – шляхом передавання грошей із рук в руки.

    Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

    Зазначається, що у 2023 році платіжні системи активно використовувалися як для переказів коштів у межах України, так і для отримання грошових переказів із-за кордону.

    Як повідомляють в НБУ, діяльність на території України у 2023 році здійснювали 35 платіжних систем "переказу коштів", із яких 26 – створені резидентами та дев’ять – нерезидентами (чотири системи зі США, три – з Великобританії, по одній – із Грузії та Канади).

    Так, торік обсяг внутрішньодержавних переказів, здійснених через платіжні системи "переказу коштів", становив 728 млрд грн (19,9 млрд дол. США в еквіваленті). Це вдвічі більше, ніж за 2021 рік. Середня сума одного переказу в межах України становила 862 грн.

    Лідером за сумою переказів у межах України була платіжна система "NovaPay" (32% усіх внутрішньодержавних переказів).

    В Україну за 2023 рік із використанням платіжних систем "переказу коштів" (створених як резидентами, так і нерезидентами) було переказано 2,6 млрд дол. США в еквіваленті. Це на 17% менше, ніж за 2021 рік.

    При цьому середня сума одного такого транскордонного переказу в Україну становила 255 дол. США.

    Через платіжні системи "переказу коштів" найбільші обсяги коштів в Україну торік надходили із США (18%), Ізраїлю (17%), Італії (15%), Німеччини (9%) та Ірландії (5%).

    Лідерами за сумою переказів в Україну були такі платіжні системи "переказу коштів":

    Western Union (платіжна організація – резидент США) – 43,2% усіх переказів;
    MoneyGram (платіжна організація – резидент США) – 21,7% усіх переказів;
    PrivatMoney (платіжна організація – АТ КБ "ПриватБанк") – 17,9% усіх переказів.

    "Традиційно через платіжні системи "переказу коштів" у попередні довоєнні роки надходила приблизно чверть від обсягу всіх приватних грошових переказів в Україну", - підкреслили в НБУ.

    Там додали, що усього у 2023 році, за попередніми даними, в Україну з усього світу було перераховано близько 11,6 млрд дол. США в еквіваленті, включаючи перекази через офіційні канали: банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення та неофіційні – шляхом передавання грошей із рук в руки.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.