• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Торік українські банки видали в п’ять разів більше іпотечних кредитів ніж у 2022 році
    Опубликовано: 2024-02-12 18:51:32

    У 2023 році українські банки надали 6114 іпотечних кредитів на загальну суму 9,1 млрд грн. Порівняно з минулим роком, обсяг видачі іпотечних кредитів збільшився майже у п’ятеро, а кількість угод зросла втричі.

    Про це повідомили у Нацбанку України.

    На регіональному рівні в 2023 році лідируючі позиції за кількістю виданих іпотечних кредитів посіли Київ та Київська область з 2664 угодами на суму 4,5 млрд грн, що становить 50% від усіх кредитів по країні.

    За ними слідують Львівська область з 314 договорами на суму 518 млн грн, Рівненська область з 344 договорами на 461 млн грн, та Вінницька область, де було укладено 304 договори на загальну суму 455 млн грн.

    Згідно з повідомленням, в грудні про видачу іпотек повідомили 8 банків, при цьому більшість кредитів були взяті на купівлю житла на вторинному ринку, хоча частка угод на первинному ринку також зросла.

    Ключовим фактором розвитку іпотечного сегменту продовжує бути пільгове кредитування в рамках програми "єОселя".

    У НБУ зазначили, що середньозважена ефективна ставка по іпотеці у грудні залишилась незмінною порівняно з листопадом і становила 7,6%, що нижче за показник грудня 2022 року, який був 8,3%.

    У Мінекономіки додали, що з початку старту програми "єОселя" понад 7 тис. родин отримали 10,7 млрд гривень іпотечних кредитів. Лише протягом першого тижня лютого українці отримали за програмою "єОселя" 144 кредити на 232 млн грнк.

    Кредити під 3% були видані 80 військовослужбовцям та силовикам, 11 педагогам, 10 медикам та 1 науковцю.

    Кредити під 7% отримали 37 українців, які не мають власного житла та 5 ВПО.

    У Міністерстві додають, що оформити кредит за програмою "єОселя" можна у 7 банках: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.