• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на €190 млн
    Опубликовано: 2024-02-12 11:37:08

    Фінляндія відправить в Україну ще більше військової техніки – на цей раз на суму €190 млн. Це вже 22-й пакет військової допомоги від початку повномасштабного вторгнення Росії. Загальна вартість військової техніки, поставленої Фінляндією в Україну, наразі становить €1,8 млрд.

    Про це стало відомо з пресрелізу Міноборони Фінляндії.

    Згідно з повідомленням, рішення по цьому питанню було ухвалено президентом Фінляндії на підставі пропозиції уряду.

    Цього разу до пакету допомоги також входить продукція, закуплена у вітчизняних виробників. Для її придбання виділили окреме фінансування у розмірі €30 млн.

    "На національному та ширшому рівні нам необхідно знайти нові способи підтримки України у довгостроковій перспективі. Наразі ми готуємо довгостроковий план підтримки України", - заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен.

    "Ми маємо великий досвід у вітчизняній промисловості, і ми в оборонному відомстві працюємо над тим, щоб цей досвід та потенціал могли бути використані більш ефективно, у тому числі для підтримки України. Один із прикладів цього – наше вітчизняне виробництво боєприпасів", - додав міністр.

    З оперативних причин і з метою забезпечення безпечної доставки допомоги не надається жодної додаткової інформації про точний зміст, спосіб або графік надання допомоги.

    Під час надання додаткової допомоги враховувалися як потреби України, так і ресурсна ситуація Сил оборони.

    Нагадаємо, попередній пакет військової допомоги на суму €106 млн Фінляндія передала Україні у кінці грудня 2023 року.

    Також у грудні Фінляндія оголосила про намір збільшити виробництво артилерійських боєприпасів та поставляти їх в Україну. Наразі Україна має надзвичайно високу потребу в техніці та боєприпасах від західних партнерів. Вона продовжує покладатися на поставки, оскільки рівень споживання боєприпасів залишається дуже високим.

    Як у лютому 2024 року писав Bloomberg, Збройні Сили змушені витрачати не більше 2 тисяч снарядів на день по всій лінії фронту завдовжки 1,5 тисяч км. Це втричі менше за кількість боєприпасів, які використовує армія РФ.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.