• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Британія продовжила безмитну торгівлю з Україною на п’ять років
    Опубликовано: 2024-02-09 18:37:05

    У Великобританії вирішили продовжити безмитну торгівлю з Україною майже всіма товарами до 2029 року, що забезпечить Києву продовження сприятливих умов торгівлі після вторгнення Росії.

    Про це пише Reuters.

    Як повідомило Міністерство бізнесу та торгівлі Великобританії, безмитна торгівля буде продовжена на всі товари, за винятком яєць і птиці. Термін дії безмитної торгівлі на них буде продовжено на два роки.

    Там зазначили, що британські фірми також виграють від скасування мит на експорт в Україну.

    "Ця угода надає дуже необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її підприємствам і людям — критично важливу для її відновлення", — сказав молодший міністр торгівлі Грег Хендс, додавши, що підтримка Британії продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно.

    Британія підтримала військові зусилля України, надавши зброю та допомогу, а також вигідні умови торгівлі, включаючи нову угоду про цифрову торгівлю.

    Нагадаємо, Великобританія скасувала всі мита та обмеження на український експорт згідно з угодою про вільну торгівлю, яка мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року. Спочатку тарифи було знято на 12 місяців, але тепер продовжено.

    Пізніше Верховна Рада ратифікувала Угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі між Україною та Великобританією. Зокрема, завдяки скасуванню ввізних мит і тарифних квот Україна зможе збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю. Йдеться про борошно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, соки, цукор тощо. Саме ці товари Україна традиційно експортує до Великобританії.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.