• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні затвердили порядок перерахунку вартості комунальних послуг: що зміниться
    Опубликовано: 2024-02-08 10:07:09

    На засіданні 6 лютого Уряд затвердив Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг. Це стосується теплопостачання, водопостачання та вивезення сміття.

    Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

    "Це чіткий алгоритм, який ґрунтується на принципі «плати за те, що отримав». Для нас важливо, щоб надані комунальні послуги були якісними та відповідали заявленим стандартам. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги", - підкреслив Шмигаль.

    Він наголосив, що до кінця опалювального сезону комунальні тарифи для населення на електрику, газ та тепло залишаються незмінними.

    Як зауважив представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук, затвердженим Порядком визначено механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами (управління побутовими відходами - за умови укладення відповідного договору зі споживачами) за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

    Крім того, передбачено кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг, що враховуються при здійсненні виконавцем комунальних послуг перерахунку вартості таких послуг у разі їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

    Також визначено особливості здійснення перерахунку вартості комунальних послуг залежно від виду договору, укладеного між виконавцем та споживачем, та умов нарахування плати за ці комунальні послуги, а також визначено умови, за яких перерахунок не проводиться.

    Як уточнив Мельничук, відповідний Порядок не застосовується на територіях, які включено до затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ:

    з дати виникнення можливості бойових дій до дати припинення можливості бойових дій та протягом трьох місяців з дати припинення такої можливості;
    з дати початку бойових дій до дати завершення бойових дій та протягом трьох місяців з дати їх завершення;
    з дати початку тимчасової окупації до дати завершення тимчасової окупації та протягом трьох місяців з дати її завершення.
    Крім того, визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 17.02.2010 N 151 «Про затвердження Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості».

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.