• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В ЄС погодили попередні умови пакета на 50 млрд євро для України
    Опубликовано: 2024-02-07 11:04:14

    Європейський парламент і Рада ЄС досягли попередньої згоди щодо нового механізму підтримки України шляхом створення Українського фонду (Ukraine Facility) у 50 мільярдів євро у бюджеті Євросоюзу на чотири наступні роки.

    Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

    "Рада ЄС та Європейський парламент досягли попередньої згоди із запровадження нового цільового інструменту для підтримки відновлення України, її відбудови й модернізації, підтримуючи в той же час зусилля із виконання реформ, які є частиною шляху країни до членства в ЄС. Український фонд матиме загальний бюджет у 50 мільярдів євро", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що механізм для України об’єднає бюджетну підтримку ЄС для України в єдиний інструмент, забезпечуючи узгоджену, передбачувану та гнучку підтримку України на період 2024-2027 років, адаптовану до безпрецедентних викликів підтримки країни під час війни.

    Механізм для України буде структурований за трьома напрямами:

    Уряд України підготує «План України», в якому викладе свої наміри щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни, а також реформи, які він планує здійснити в рамках процесу вступу до ЄС. Фінансова підтримка надаватиметься на основі виконання «Плану України».
    Згідно з Рамковою інвестиційною програмою для України, ЄС надаватиме підтримку у формі бюджетних гарантій та поєднання грантів і позик від державних і приватних установ.
    Допомога при вступі до ЄС та інші заходи підтримки, які допоможуть Україні відповідати законам ЄС і провести структурні реформи на шляху до майбутнього членства в ЄС.
    Загальний бюджет у розмірі 50 мільярдів євро для Ukraine Facility розділять на позики (33 мільярди євро) і гранти (17 мільярдів євро).

    Як ідеться у документі, Україна має підтримуватиме та поважатиме ефективні демократичні механізми, зокрема багатопартійну парламентську систему та верховенство права, а також гарантувати дотримання прав людини, зокрема й меншин.

    Започаткований в рамках Українського фонду діалог надасть Європейському парламенту можливість запрошувати Єврокомісію для обговорення, принаймні раз на чотири місяці, імплементації цього плану.

    З метою оцінки ефективності імплементації плану, регуляторні правила вбиратимуть конкретні показники, які спростять процедуру моніторингу різних якісних та кількісних дій, включаючи огляд виконання соціальних, економічних та природоохоронних елементів Українського плану.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.