• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Європейська комісія надасть Україні €15 млн на шкільні укриття
    Опубликовано: 2024-01-30 18:54:38

    Також на будівництво сховищ надійде €500 тис. від Литви.

    Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

    Зазначається, що відповідну угоду було підписано між представництвом Єврокомісії в Україні та литовським Центральним агентством управління проєктами (CPVA), яке її реалізовуватиме.

    Згідно з повідомленням, укриття будуватимуть у прифронтових регіонах. Вони з’являться на Сумщині, Харківщині, Чернігівщині, Миколаївщині, Одещині та Запоріжжі. У цих прифронтових областях планують побудувати щонайменше 5 укриттів.

    Для цього Міносвіти разом із литовським агентством CPVA визначили найбільш вцілілі школи без мінімальних укриттів чи станцій метро поруч.

    "У цих закладах освіти немає мінімальних укриттів у підвалах чи станцій метро поблизу, а навчання проводиться лише дистанційно. Завдяки новим укриттям приблизно 5 тисяч учнів цих шкіл у найближчі півтора року зможуть повернутися до офлайн-навчання", - зазначили в Міносвіти.

    У МОН додали, що нові укриття розташують підземно, поруч із школами, а також обладнають їх радіаційним захистом. Вони вміщуватимуть до тисячі осіб та сягатимуть площі близько 2 тисяч квадратних метрів. Укриття матимуть подвійне призначення, адже не лише захищатимуть від небезпеки, але й будуть облаштовані як простори, у яких діти зможуть продовжувати заняття під час тривог та проводити позакласні заходи.

    Тим часом у Харкові продовжується будівництво першої підземної школи – її планують відкрити у березні 2024 року в Індустріальному районі. Ще одну таку школу хочуть збудувати в одному з центральних районів міста.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.