• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Плата за медичний огляд має бути врегульована
    Опубликовано: 2006-02-22 13:57:00

    Антимонопольний комітет України рекомендував центральним лікарням Харківщини припинити зловживання монопольним становищем на ринку послуг з проведення обов’язкових медоглядів громадян. Зокрема, Лозівського, Первомайського та Вовчанського районів області.

    Як засвідчили результати розслідування Комітету, лікарні неправомірно завищували вартість послуг з огляду водіїв, кандидатів у водії та бажаючих отримати дозвіл на носіння зброї тощо.

    Власне, у тарифи цих послуг включалися додаткові витрати на утримання нарколога, психіатра та іншого медперсоналу. Окрім цього, клієнти мали сплачувати за проходження не передбачених нормативними документами обстежень.

    Також лікарі наполягали на кількох лабораторних дослідженнях, які насправді мали бути одноразовими. Наприклад, визначення групи крові та резусу фактору.

    Як наслідок, вартість медоглядів у закладах області зросла більш як на 25%.

    «Подібні зловживання неприпустимі, адже медики покликані бути чесними з людьми за будь-яких обставин. Зрозуміло, винагорода за їхню відповідальну роботу сьогодні залишає бажати кращого. Але проходження медогляду є і так недешевим задоволенням, - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – Із тарифів медичних закладів необхідно виключити усі необґрунтовані витрати – люди мають сплачувати реальну вартість за реальні послуги. Ми зобов’язали обласне Управління охорони здоров’я привести накази, якими керуються лікарні, до затверджених профільним Міністерством вимог. Тоді й передумови для аналогічних порушень зникнуть».

    Прес-служба АМКУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.