• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держрибагентство посилить контроль за безпекою та технічним станом риболовецького флоту
    Опубликовано: 2016-10-11 08:00:00

    «Держрибагентство розпочинає зміну підходів  та посилює контроль  в напрямі технічного огляду суден риболовецького флоту. Це потрібно   для вдосконалення нормативного регулювання вимог по безпеці судноплавства – починаючи від загального стану судна, підготовки персоналу  і  до наявності рятувальних жилетів.  Від  цього  залежить ефективність та безпечність промислового рибальства в Україні»,  ̶  заявив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

    Окрім того, також   готуються  законодавчі зміни до підходів на видачу дозволів  на промисловий вилов водних біоресурсів.  «Плануємо розпочати  видачу дозволів з прив’язкою до кожного конкретно риболовецького судна. Також будуть впроваджуватися системи дистанційного контролю  за промислом.  Планується, що в перспективі кількох років  судна без них  не зможуть використовуватись у промисловому лові»,  ̶  повідомив Ярема Ковалів.  Він додав, що на судновласників, які  будуть порушувати правила та режими  рибальства  чекатимуть санкції включно до  позбавлення  судна дозволу  на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах).

    Нагадаємо, для боротьби із ННН-рибальством Держрибагентство планує застосувати комплексний підхід. Він включає запуск рибоохоронного патруля на території всієї України, запровадження обов’язкового сертифіката походження риби та систем  електронного моніторингу вилову європейського ґатунку.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.