Держрибагентство посилить контроль за безпекою та технічним станом риболовецького флоту

11 окт, 08:00

«Держрибагентство розпочинає зміну підходів  та посилює контроль  в напрямі технічного огляду суден риболовецького флоту. Це потрібно   для вдосконалення нормативного регулювання вимог по безпеці судноплавства – починаючи від загального стану судна, підготовки персоналу  і  до наявності рятувальних жилетів.  Від  цього  залежить ефективність та безпечність промислового рибальства в Україні»,  ̶  заявив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Окрім того, також   готуються  законодавчі зміни до підходів на видачу дозволів  на промисловий вилов водних біоресурсів.  «Плануємо розпочати  видачу дозволів з прив’язкою до кожного конкретно риболовецького судна. Також будуть впроваджуватися системи дистанційного контролю  за промислом.  Планується, що в перспективі кількох років  судна без них  не зможуть використовуватись у промисловому лові»,  ̶  повідомив Ярема Ковалів.  Він додав, що на судновласників, які  будуть порушувати правила та режими  рибальства  чекатимуть санкції включно до  позбавлення  судна дозволу  на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах).

Нагадаємо, для боротьби із ННН-рибальством Держрибагентство планує застосувати комплексний підхід. Він включає запуск рибоохоронного патруля на території всієї України, запровадження обов’язкового сертифіката походження риби та систем  електронного моніторингу вилову європейського ґатунку.

agronews.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/466020.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua