• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністерство охорони здоров’я інформує
    Опубликовано: 2006-01-24 14:14:00

    Міністерство охорони здоров’я інформує щодо епідемічної ситуації захворювання на кір в Україні. Зростання захворюваності на кір визначено як прогнозоване. Підвищення захворюваності на кір, яке спостерігається в Києві і Україні загалом, не є епідемією (за критеріями ВООЗ епідемією вважається ситуація, коли рівень захворюваності певною інфекцією перевищує 1% загального населення регіону).

     За останню добу в м. Києві  госпіталізовано 23 особи з підозрою на кір. Всього  на 24.01.06 р. в стаціонарах міста перебуває 122 особи, в тому числі 7 дітей. Форми перебігу хвороби - легкої та середньої тяжкості, 7 осіб  мають тяжкий перебіг.  За останню добу виписано  зі стаціонарів міста 7 осіб з них 1 дитина. За період з 1.01.2006 по 24.01.06 р. зареєстровано 1504 випадки підозри захворювання на кір, в тому числі 148 серед дітей та 291 серед студентів, з них лабораторно підтверджений діагноз у  309 осіб.

    У столиці продовжуються профілактичні та протиепідемічні заходи.

    Закарпатська область:

    Захворюваність на кір в області продовжує реєструватись. Станом на 24.01.2006 року в інфекційних стаціонарах області знаходиться 22 особи хворих на кір, за останню добу виявлено 6 хворих, 1 особу госпіталізовано. За весь період виписано 31 особу, у тому числі за останню добу 1 особу. Серед захворілих 22 студенти Ужгородського національного університету. Всього з моменту виникнення епідемічного ускладнення виявлено 69 хворих, з яких госпіталізовано 53 особи, на амбулаторному лікуванні – 16 осіб.

    Дніпропетровська область:

    Всього з початку зростання захворюваності на кір зареєстровано 448 осіб з підозрою захворюваності на кір. Всього госпіталізовано 334 особи, в тому числі 38 дітей. За минулу добу госпіталізовано  8 осіб усі дорослі. Форми перебігу хвороби - легкої та середньої тяжкості, 29 осіб  мають тяжкий перебіг.

    Сумська область: всього зареєстровано 186 осіб з підозрою на кір. За останню добу госпіталізовано 26 осіб, в тому числі 7 дітей. Форми перебігу хвороби - легкої та середньої тяжкості, 2 особи  мають тяжкий перебіг.

    Харківська область: всього зафіксовано 72 особи, в тому числі 11 дітей з підозрою захворюваності на кір. Всього госпіталізовано 49 осіб, в тому числі 6 дітей. За минулу добу випадків захворюваності на кір та госпіталізації не зареєстровано. Форми перебігу хвороби - легкої та середньої тяжкості

    Епідемічна ситуація захворюваності на кір по іншим областям України залишається стабільною і не має суттєвих змін.

    Прес-служба МОЗ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.