• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У людей з високим рівнем інтелекту життя довше
    Опубликовано: 2005-11-15 11:36:00
    Вчені з Гарвардської медичної школи (США) виявили цікаву закономірність: чим вище показник інтелекту в дитини, тим більше шансів у неї прожити довше. Коли ІQ перевищує 163, закономірність припиняється.
     
    Виявивши зв'язок між рівнем інтелекту та тривалістю життя, вчені відразу перевірили, чи не є він насправді наслідком якихось інших факторів, пов'язаних зі здібностями людини - наприклад, рівнем доходів або матеріального становища. Однак ця гіпотеза не підтвердилася: виявилося, що ІQ впливає на тривалість життя поза залежністю від соціальних факторів. Серед людей з низькими доходами зв'язок простежувався так само, як й у групі з високим рівнем життя.
     
    В дослідженні взяли участь 862 особи, в яких у дитинстві ІQ перевищував 135 пунктів. Виявлено, що в цій групі смертність знижувалася зворотньо пропорційно рівню інтелекту: серед тих, чий ІQ досягав 150, залежність була на 44% нижчою, ніж у власників ІQ 135.
     
    Які причини цього зв'язку, вчені поки що не можуть пояснити.
     
    OSVITA
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.