• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінтрансзв`язку підтримує пропозицію міжнародних автоперевізників щодо запровадження на 2006 рік розподілу дозволів Італії в комплекті з угорськими та словенськими
    Опубликовано: 2005-09-28 15:44:00
    Про ситуацію із забезпеченням українських перевізників дозволами деяких країн розповів Заступник Міністра транспорту та зв`язку України Семен Кроль під час зборів міжнародних автоперевізників – АсМАП України регіону м. Києва, які відбулись минулого тижня.
    За його словами, кількість виїздів українських автомобілів за межі України в останні роки невпинно зростає. Так, якщо у 2001 році їх було 160000, у 2002 році – 180 000, у 2003 році – 220 000, у 2004 році – 340 000, то до кінця 2005 року кількість виїздів досягне 400 000.
    Кількість дозволів, отриманих Мінтрансзв`язку від іноземних держав, з 2001 року збільшилась на 70 000 штук, а базова квота ліцензій ЄКМТ - в 1,7 рази (213 у 2005 році проти 128 в 2001 році). Ці цифри показують, що Міністерство робить усе залежне від нього, щоб створити вітчизняним перевізникам нормальні умови для праці. Проте рішення щодо обміну дозволами у рівній мірі залежить і від іноземних міністерств транспорту, перевізників та їхніх асоціацій.
    Заступник Міністра підтримав ініціативу міжнародних автоперевізників щодо запровадження на 2006 рік розподілу дозволів Італії в комплекті з угорськими та словенськими, а також щодо розподілу дозволів Росії в/з третіх країн по вже діючому алгоритму.
    Також під час зборів Рада київського регіону окреслила питання щодо поліпшення умов праці українських міжнародних перевізників, які необхідно вирішувати разом із Секретаріатом АсМАП України та при підтримці Мінтрансзв`язку. А саме:
              повернення до нульової ставки ПДВ при перевезенні експортно-імпортних вантажів як на території України, так і за її межами;
              зниження податку з власників транспортних засобів;
              внесення до Закону України “Про автомобільний транспорт” положення про обмеження до допуску на міжнародні перевезення резидентів України;
              включення до плану роботи “Укравтодору” проведення капітального ремонту доріг Київ-Ягодин та Київ-Глухів;
              проведення постійної роботи із забезпечення перевізників дозволами на пороїзд територіями Італії, Угорщини, Росії.
     
    МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ УКРАЇНИ
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.