• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Для вирішення житлової проблеми у збройних силах України необхідно 8 мільярдів гривен
    Опубликовано: 2005-08-09 16:08:00

    Про це заявив директор Департаменту будівництва та відчуження фондів Міністерства оборони України Олександр Фомін під час прямої телефонної лінії з читачами газети “Народна армія”.

    За його словами, наприклад, у Київському гарнізоні, де ця проблема постала найбільш гостро, адже на черзі у столичному гарнізоні близько 8 тисяч безквартирних військовослужбовців, є перспектива її розв’язати протягом найближчих двох-трьох років. Найбільш економічно доцільним шляхом при цьому Олександр Фомін вважає не закупівлю квартир, а їх будівництво. Причому, на думку фахівців Департаменту, зводити необхідно цілі містечка для військовослужбовців, на зразок так званого “турецького” в столиці.

    Будувати планують як власними силами, а для цього у Міноборони створено Консорціум “Військово-будівельна індустрія”, так із залученням іноземних компаній, пропозиції яких досить привабливі, враховуючи стан та динаміку розвитку українського ринку житла.

    Зрозуміло, що закупівля житла - це значно коротший шлях розв’язання проблеми. Але, вкладаючи ті ж кошти в будівництво, можна отримати вдвічі більше житла, хоча й не відразу. Треба враховувати й те, що потужності будівельного комплексу України не відповідають попиту на ринку житла. Певною мірою цим пояснюється і різке зростання цін на житло. Хоча, наприклад, нині у столиці не встигають викопати котлован під майбутній будинок, а квартири в ньому, які будуть здані під ключ не раніше ніж через рік, вже продані.

    На думку Олександра Фоміна, було б доцільно провести опитування або анкетування безквартирних військовослужбовців аби мати інформацію про їхні побажання щодо отримання квартир. Наприклад, нині є можливість побудувати житло в Обухові, що під Києвом. Але в цьому місті немає безквартирних військовослужбовців. Проте, можливо б погодилися отримати тут житло черговики з інших міст. Тож в цьому напрямку ще необхідно чимало попрацювати.

    "Прес-служба МОУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.