• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр Червоненко жорстко вимагає від авіаперевізників посилити безпеку польотів
    Опубликовано: 2005-08-08 12:52:00

    Міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко стурбований почастішалими аваріями та інцидентами в авіаційній галузі. „Я не задоволений рівнем безпеки та контролю в авіації. Нинішній стан свідчить про зниження дисципліни. Ще раз хочу нагадати авіаційникам, мій особистий пріоритет – безпека пасажирів”.

    За словами Міністра, він буде жорстко вимагати від авіаперевізників дотримання безпеки. „Авіакомпаніям треба не воювати, а належно працювати і надавати якісні послуги громадянам. Особливо треба з’ясувати, що відбувається з „АероСвітом”, якого більше хвилює доля незаконно захоплених земель в „Борисполі”, а не безпека польотів.” 

    Тому Міністр доручив Державній службі України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації розглянути доцільність перебування на займаних посадах керівного складу авіакомпанії „АероСвіт” та призупинки дії сертифіката експлуатанта авіакомпаній, які не виконують вимог безпеки польотів.   

    У планах - протягом цього серпня за участю перших керівників авіакомпаній та авіапідприємств провести „День безпеки польотів”.

    Також до 15 грудня ц.р. Міністр дав доручення внести необхідні зміни та доповнення до Положення про систему управління безпекою польотів на авіаційному транспорті.

    Довідково:

    За І півріччя 2005р в авіаційній галузі сталося 2 катастрофи, 2 аварії, 2 серйозних інциденти та 46 інцидентів з повітряними суднами України.

    Найгірше становище стану безпеки польотів - в авіакомпанії "АероСвіт – Українські Авіалінії":

    -           05.01.2005 р. під час виконання рейсу за маршрутом Київ (Бориспіль) - Дубай (ОАЕ) екіпаж повітряного судна "Боїнг-737" порушив правила польотів, виконуючи посадку в аеропорту Дубай при складних метеорологічних умовах;

    -           01.03.2005 р. під час виконання рейсу за маршрутом Київ (Бориспіль) – Ашгабат (Туркменія) під час розбігу літака "Боїнг-737" сталося руйнування обох шин коліс лівої стійкі шасі;

    -           14.05.2005 р. під час виконання рейсу за маршрутом Київ (Бориспіль) – Анталія (Туреччина) на зльоті літак "Боїнг-737" торкнувся хвостовою частиною фюзеляжу злітно-посадочної смуги;

    -           02.08.2005 р. під час виконання рейсу за маршрутом Дубай (ОАЕ) - Київ (Бориспіль) літак "Боїнг-737" на зльоті в аеропорту Дубай отримав пошкодження та після відпрацювання палива здійснив вимушену посадку.

    Крім того, в авіакомпанії "АероСвіт" мають місце випадки приховування авіаційних подій.

    Прес-служба Мінтрансзв’язку

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.