• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держінспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України повідомляє про ситуацію на ринку ліків
    Опубликовано: 2005-05-23 17:48:33
    Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ України ведеться постійний контроль дотримання вимог зберігання медичних препаратів, термінів їх придатності, відповідності упаковки лікарських засобів вимогам чинного законодавства.

    При виявлення в обігу ліків, що не відповідають встановленим вимогам, Державна Служба на підставі ст. 15, ст. 21 Закону України „Про лікарські засоби”, п.п. 2.4., 3.1., 3.1.1. „Порядку заборони (зупинення) та вилучення з обігу лікарських засобів на території України”, затвердженого наказом МОЗ України від 12.12.01 за № 497, зареєстрованого Міністерством юстиції України від 28.12.01 за № 1091/6282 зі змінами, які затверджені наказом МОЗ від 08.07.04 за № 348, і „Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі”, затвердженої наказом МОЗ України від 30.10.01. за № 436, зареєстрованої Міністерством юстиції України від 05.02.02 за № 107/6395, видає відповідні розпорядження (приписи) щодо вилучення з обігу певного найменування препарату або окремої серії.

    Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України повідомляє

    * На підставі виявлення факту реалізації незареєстрованого лікарського засобу ТРИРЕЗИД® К – таблетки, вкриті оболонкою, № 40, АТ "Пліва"фармацевтична, харчова і косметична промисловість (Хорватія) заборонено його реалізацію (торгівлю) та застосування. Суб'єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), застосування лікарських засобів: перевірити наявність вищезазначеного лікарського засобу; при виявленні - вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом повернення постачальнику.

    * На підставі встановлення факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення № UA/1025/01/01 препарату за показником „Механічні включення” (наявні механічні включення у вигляді кусочків пробки) тимчасово заборонено реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу Глюкоза - розчин для інфузій 5 % у пляшках по 400 мл серії 120704 виробництва ФП ТОВ "Ніко" (Україна). Суб'єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів при виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом вміщення в карантин.

    * На підставі встановлення факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення Р.07.01/03372 препарату за показниками „Упаковка”, „Маркування” (В упаковці відсутній листок-вкладиш на лікарський засіб; на упаковці не вказані умови зберігання, графічне зображення пачки не відповідає макету графічного зображення в АНД”), за показниками „Ідентифікація” „Кількісне визначення” (показники заявлені в специфікації АНД, але відсутні в сертифікаті виробника) тимчасово заборонено реалізацію(торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу ТравісилТМ - льодяники (зі смаком лимона), № 8х2 (16), серії 4009, 4012 виробництва „Плетхіко Фармасьютікалз Лімітед” (Індія). Суб'єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів, при виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом вміщення в карантин.

    * На підставі встановлення факту невідповідності переліку показників сертифікату якості виробника переліку показників в специфікації аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення Р.05.03/06635 (у сертифікаті якості виробника відсутній показник „Мікробіологічна чистота„) тимчасово заборонено реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу Тагера форте - таблетки по 1 г № 20 серії TF 15021 виробництва „Юнікем Лабораторіз Лімітед” (Індія).

    Суб'єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів, при виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом вміщення в карантин.

    * На підставі задовільних результатів аналізу за показниками „Бактеріальні ендотоксини” та „Ідентифікація”, у відповідності з вимогами п. 3.4. „Порядку заборони (зупинення) та вилучення з обігу лікарських засобів на території України”, затвердженого наказом МОЗ України від 12.12.01 за № 497, зареєстрованого Міністерством юстиції України від 28.12.01 за № 1091/6282 зі змінами та доповненнями, затвердженими наказом МОЗ України від 08.07.04 за №348 і зареєстрованими в Міністерстві юстиції України від 23.07.04 за № 917/9516, дозволено поновлення обігу лікарського засобу Дипроспанâ - суспензія для ін'єкцій, по 1 мл в ампулах № 5 серії 0412034В виробництва „Шерінг-Плау Лабо Н.В.”, Бельгія, власна філія „Шерінг-Плау Корпорейшн”, США.

    Припис Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України № 1246/07-16 від 12.04.2005р. про тимчасову заборону реалізації (торгівлі), зберігання та застосування цього лікарського засобу відкликається.

    Хочемо привернути Вашу увагу також на те, що вилучення однієї або кількох партій товару не означає невідповідність вимогам чинного законодавства всіх препаратів даної торгової марки або найменування.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.