• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВС України: прес-реліз про найбільш резонансні злочини та події на 16.11.2005 р.
    Опубликовано: 2005-11-16 12:40:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 16.11.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2887 заяв про злочини. Вжитими заходами 1597 (55,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 63 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 121 осіб. У правопорушників вилучено 4 пістолети, 19 обрізів мисливських рушниць, 26 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 5 гранат, 1,9 кг вибухівки та 3 240 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 198 осіб. У них вилучено 191,9 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1434 особи.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 51 особу.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 104 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 80 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У Кривому Розі на Дніпропетровщині у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття вбивства 68-річної пенсіонерки, тіло якої з травмою голови днями було знайдено після гасіння пожежі в її квартирі, затримано 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вночі 8 листопада проник до квартири потерпілої, убив її металевою трубою, викрав 2 тис. гривень і, з метою приховування злочину, підпалив квартиру. Частину викрадених грошей вилучено.
     
    Знайдено зловмисника, який обікрав Святопокровську церкву
     
    У Солом’янському районі Києва наприкінці липня ц.р. невідомий шляхом зламу замків вхідних дверей проник до Святопокровського храму (УПЦ Київського патріархату) й викрав вироби із золота та срібла. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів у скоєнні цього злочину викрито раніше затриманого за скоєння крадіжки 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Частину викраденого вилучено.
     
    У Львові затримано 43-річну непрацюючу місцеву жительку, яка в травні ц.р. під приводом працевлаштування вивезла до Туреччини й продала сутенеру для сексуальної експлуатації 22-річну львів’янку.
     
    У місті Новомосковськ Дніпропетровської області міліціонери затримали 41-річного громадянина Грузії, який за декілька хвилин до цього на вулиці міста викрав з автомобіля "ГАЗель" поліетиленовий пакет, у якому знаходилося 5 тис. гривень.
     
    В Одесі затримано 26-річного місцевого жителя, приватного підприємця, з автомашини БМВ якого вилучено понад 770 грамів вибухівки.
     
    У селі Дубівцях Івано-Франківської області затримано 39-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 153 кг марихуани та 2 кг екстракту канабісу (марихуани).
     
    Посадовці сільради сприяли „прихватизації” 25 гектарів землі
     
    На Київщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство), за фактом заволодіння шляхом обману земельною ділянкою площею 25 га (вартість – 3,5 млн. гривень), що належить одній з сільських рад Макарівського району. Посадовці зазначеної сільради підробили рішення сесії сільської ради щодо виділення земельних ділянок, розміщених на території села, п’ятдесяти жителям Львівської області для будівництва житлових будинків, хоча останні жодних заяв на отримання земельних ділянок не надавали. У подальшому ділянки начебто за дорученням їх власників були оформлені на жительку міста Львів, яка продала їх третім особам. У результаті вищезазначених дій службовців згаданої сільської ради та шахрайства невстановлених осіб незаконно приватизовано згадану земельну ділянку, а сільській громаді завдано збитків на зазначену суму.
     
    „Дорога в життя” майбутньому медику коштувала 500 доларів
     
    На Львівщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара – відносно співробітника медичного коледжу, який вимагав і отримав від місцевої жительки 500 доларів США хабара за позитивне вирішення питання про її зарахування до зазначеного навчального закладу.
     
    „Скромний” районний податківець сприяв незаконному відшкодуванню далеко не скромної суми
     
    На Одещині викрито посадовця сектору перевірок відшкодування ПДВ Державної податкової інспекції одного з районів обласного центру. Вона, не здійснивши перевірку, незаконно підтвердила відшкодування ПДВ приватному підприємству на суму 2,9 млн. гривень. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.
     
    Внаслідок недогляду посадовців сільради дитячий будинок та клуб
    було розібрано ледве не „по цеглинах”
     
    На Черкащині викрито службовців однієї з сільських рад Шполянського району, які не внесли на розгляд сесії сільської ради питання щодо прийняття на баланс від сільськогосподарського товариства об’єктів соціальної сфери (дитячий садок та клуб), внаслідок чого зазначені об’єкти на баланс сільради поставлені не були. Внаслідок відсутності нагляду зазначені об’єкти було пошкоджено шляхом розкрадання будівельних конструкцій на суму 498 тис. гривень. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
     
    На Одещині транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.365 КК України – перевищення влади або службових повноважень – відносно працівника відділення карного розшуку лінійного відділу на станції Одеса-Головна. Він звинувачується в тому, що, перебуваючи на добовому чергуванні у складі слідчо-оперативної групи, незаконно здійснив обшук двох затриманих місцевих жителів і привласнив два мобільних телефони, 90 доларів США та 180 гривень. Правопорушника звільнено з ОВС.
     
    В Закарпатській області порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 КК України – перевищення влади або службових повноважень – відносно інспектора „паспортної служби” одного з райвідділів внутрішніх справ. Він звинувачується в тому, що в серпні ц.р. безпідставно видав паспорти громадян України двом громадянам Росії.
     
    При затриманні викрадачів автомобіля правоохоронцям довелося застосувати зброю
     
    У Чернігові до міліції звернувся 35-річний житель Чернігівського району із заявою про те, що декілька хвилин тому невідомі викрали його автомобіль “Тойота”, що був припаркований на вулиці міста. За кілька годин у місті Новгород-Сіверському Чернігівської області на території АЗС наряд Державтоінспекції виявив машину “Ніссан”, яка буксирувала викрадений автомобіль. Під час спроби затримання чотирьох чоловіків, які знаходилися у згаданих транспортних засобах, один з невідомих кинув у бік працівників міліції невстановлений предмет. Один зі співробітників міліції після попереджувального пострілу з автомата Калашникова наступним поранив одного з правопорушників і затримав. Ним виявився 33-річний безробітний, раніше судимий житель обласного центру (госпіталізовано). Інші правопорушники на “Ніссані” з місця події зникли. У результаті вжитих заходів через півтори години машину з двома молодиками було затримано. Ними виявилися громадяни Білорусії 32 та 23 років. Розшук четверного співучасника злочину триває.
     
    Телефони: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.