• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Голова Держспоживстандарту України Микола Негрич провів селекторну нараду
    Опубликовано: 2005-11-17 09:41:00
    15 листопада Голова Держспоживстандарту України Микола Негрич провів селекторну нараду за участю керівників підвідомчих організацій Держспоживстандарту України. 
    Розпочинаючи нараду, Микола Негрич зауважив, „що підсумки реалізації завдань, викладених в Указі Президента України „ Про заходи щодо вдосконалення діяльності у сфері технічного регулювання та споживчої політики” від 13 липня 2005 року та Програмі Уряду за період, що минув, засвідчили необхідність удосконалення національної системи технічного регулювання та споживчої політики, реформування державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил, активізації та удосконалення роботи територіальних органів у сфері захисту прав споживачів для недопущення на ринок України неякісної та небезпечної продукції (товарів, робіт, послуг).
    На сьогоднішній день все ще залишається актуальною проблема якості та безпеки споживчих товарів, питної води, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, м’ясомолочної та іншої продукції.
    У зв’язку з цим, відомство постійно здійснює контроль споживчого ринку країни.
    У зв’язку з необхідністю попередження і запобігання виробництва та реалізації продукції пташиного походження, що потенційно може бути заражена пташиним грипом, Головою Держспоживстандарту України Миколою Негричем 19 жовтня було видано розпорядження щодо посилення територіальними органами Держспоживстандарту контролю за якістю та безпекою сировини та продукції пташиного походження.
    Так, станом на 10 листопада територіальними органами з державного нагляду здійснено перевірки 104 господарюючих суб’єктів, а саме: 74 підприємства - виробники продукції пташиного походження та 30 оптових баз (складів), де зберігається продукція.
    Всього було перевірено якість 654 тон 995 кг м’ясопродукції пташиного походження та 405,8 тис. шт. яєць. 
    Не відповідає стандартам – 303 тони 872 кг м\'ясопродуктів і 291,8 тис. штук яєць загальною вартістю 3 млн 900 тис. грн.
    За результатами державного нагляду видано 72 приписи про заборону реалізації партії продукції, 51 припис про повну заборону реалізації продукції та 56 постанов про накладання штрафів.
    Необхідно зазначити, що підвідомчими організаціями Держспоживстандарту й надалі продовжується робота по недопущенню проникнення на споживчий ринок неякісної та небезпечної продукції пташиного походження.
    Фахівці визначають, що найпоширенішими порушеннями при реалізації зазначеного товару є відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки продукції, відсутність необхідної доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар, вичерпаний термін придатності, невідповідність вимогам нормативних документів. 
    Наприкінці селекторної наради, Голова відомства Микола Негрич наголосив, що „основне завдання, яке стоїть сьогодні перед Держспоживстандартом України – це захистити кожну людину від неякісної та небезпечної для здоров’я і життя продукції, створивши при цьому ефективні механізми захисту прав споживачів, адекватні міжнародним та європейським”.
    Прес-служба Держспоживстандарту України


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.