• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВС України: прес-реліз про найбільш резонансні злочини та події на 18.11.2005 р.
    Опубликовано: 2005-11-18 14:38:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 18.11.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2992 заяв про злочини. Вжитими заходами 1721 (57,5%)з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 13 розбійних нападів, 66 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два автомати, дві гвинтівки, сім пістолетів, 20 обрізів мисливських рушниць, 19 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 17 гранат, 6,8 кг вибухівки та близько 1,8 тис. набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 160 осіб. У них вилучено 458,2 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1340 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 47 осіб.
     
    Упродовж минулої доби порушено 106 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 42 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинули та 148 - травмовані.
     
    У місті Донецьку у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 24-річну безробітну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєння вбивства затримано 20-річного жителя селища Сташкове Шахтарського району Донецької області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 16 листопада в квартирі потерпілої вбив господарку під час раптово виниклої сварки.
     
    У Деснянському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано чотирьох осіб без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 14 листопада в підвалі житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили ножем 33-річну жінку - особу без певного місця проживання і роботи.
     
    У Долинському районі Кіровоградської області в жовтні минулого року в лісовому масиві поблизу села Мирного було знайдено мертвою з ознаками удушення 54-річну безробітну місцеву жительку. За висновком судово- медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 27-річного жителя села Марфівка згаданого району, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він задушив потерпілу увечері під час сварки, що виникла на грунті неприязних відносин.
     
    У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Азербайджан, який увечері 12 листопада на вулиці, під загрозою фізичної розправи, відібрав мобільний телефон, 100 грн та золоту каблучку в жителя області. Частину викраденого вилучено.
     
    У Ріпкинському районі Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Республіки Білорусь віком 21 та 26 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 17 листопада у селищі Добрянці зайшли до приватного кафе й під загрозою фізичної розправи продавцю відібрали 50 грн виручки та продукти харчування.
     
    Міліція зібрала значний „врожай” зброї
     
    У Житомирському районі Житомирської області за місцем проживання 46-річного безробітного жителя одного з сіл без вилучено автомат ППШ, дев’ять гранат, чотири снаряди калібру 45 мм, 25 набоїв до різної зброї та вісім штик-ножів часів Великої Вітчизняної війни.
     
    В Оболонському районі міста Києва викрито раніше затриманого за скоєння крадіжки 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, який на горищі житлового будинку за місцем проживання зберігав автомат Калашникова та 30 патронів до нього. Зброю вилучено.
     
    У Києво-Святошинському районі Київської області затримано 28-річного киянина, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2,8 кг вибухівки.
     
    У місті Львові затримано 44-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 800 грамів вибухівки.
     
    У Семенівському районі Полтавської області затримано 24-річного охоронця приватного підприємства, за місцем проживання якого вилучено дві гранати РГД-5.
     
    Зберігав вдома 365 кілограмів макової соломки
     
    У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області затримано 50-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 365 кг макової соломки та 20 літрів екстракційного опію.
     
    У Гощанському районі Рівненської області 23-річного жителя одного з сіл, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 28 кг макової соломки.
     
    Глава райдержадміністрації на хабар не спокусився
     
    На Львівщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара), відносно начальника відділу освіти однієї з райдержадміністрацій. Він намагався дати одну тисячу доларів США хабара голові райдержадміністрації за не звільнення його із займаної посади за неналежне виконання службових обов’язків під час закупівлі вугілля для закладів освіти на поточний опалювальний сезон.
     
    На підприємцях „заробляють” всі, кому не ліньки?
     
    У місті Києві затримано працівника Державної податкової інспекції Подільського району міста Києва, який вимагав і отримав 400 гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в припиненні перевірки його підприємницької діяльності. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
     
    На Миколаївщині затримано посадовця територіального управління охорони праці Міністерства з надзвичайних ситуацій України, який вимагав та отримав 700 доларів США хабара від директора приватного підприємства за сприяння останньому в підприємницькій діяльності. Задокументовано ще два факти отримання посадовцем хабарів на загальну суму 600 доларів США. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
     
    В Автономній Республіці Крим працівниками відділу внутрішньої безпеки  викрито співробітників Красноперекопського міськрайвідділу внутрішніх справ. Вони звинувачуються в тому, що на початку листопада в приміщенні згаданого міськрайвідділу, застосовуючи фізичне насильство, вимагали зізнання в скоєнні крадіжки від 15-річного місцевого жителя. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.127 і ч.2 ст.365 КК України (катування та перевищення влади або службових повноважень).
     
    На Житомирщині працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито працівника експертно-криміналістичної служби при УМВС в Житомирській області. Вона звинувачується в тому, що вимагала та отримала 200 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в реєстрації автомобіля. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара). Правопорушницю затримано.
     
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.